Θα χρειαστείτε:
4 μέτριους ντάκους ολικής αλέσεως
2 μικρές ντομάτες
180 γρ. τυρί φέτα light (11-13% λιπαρά)
4 κ. σ. γάλα 1,5-2% λιπαρά
8 κ. σ. γιαούρτι 1,5-2% λιπαρά
8 κ. γ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. ρίγανη
Πιπέρι
Αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πολτοποίησε στο μπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και το πιπέρι και άφησε αυτή την κρέμα για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Πλύνε στο μεταξύ τις τομάτες, ξεσποριασέ τες, κόψ’ τες σε μικρούς κύβoυς και ανακάτεψε τες σε ένα μπολ με το ελαιόλαδo, τη ρίγανη και, αν θες, το αλάτι.
Βρέξε ελαφρώς τους ντάκους, έτσι ώστε να μη σπας τα δόντια σου, αλλά να είναι και τραγανοί, άλειψέ τους με την κρέμα φέτας και από πάνω ρίξε το μείγμα ντομάτας.
Πηγή: www.cookoo.gr