Black Friday 2026 Παρασκευή 27 Νοεμβρίου · προσφορές για το σπίτι → Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2026

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2026

Σπίτια που σου μοιάζουν

Γιορτινό αφιέρωμαΧριστούγεννα 2026Στολισμός, γιορτινό τραπέζι και ιδέες για όλο το σπίτι ΠροσφορέςBlack Friday 2026Παρασκευή 27 Νοεμβρίου · προσφορές για το σπίτι

Δωμάτια

Αγορές και εργαλεία

Οι καλύτερες ιδέες για το σπίτι, στο email σου

Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Μπορείς να διαγραφείς όποτε θέλεις.

Ακολούθησέ μας

Τα 5 πιο περίεργα κτίρια στον κόσμο!

Τα 5 πιο περίεργα κτίρια στον κόσμο!

Η φαντασία σε συνδυασμό με την εκκεντρικότητα μπορεί να φέρει πολλών ειδών αποτελέσματα που μπορεί να μην είναι πάντα επιτυχημένα αλλά είναι σίγουρα περίεργα και άξια λόγου.

The Longaberger Building

Παρακάτω θα έχετε την ευκαιρία να δείτε κτίρια για τα οποία δεν θα πρέπει να μπείτε στην διαδικασία να αναλύσετε τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους οι αρχιτέκτονες όταν τα έφτιαχναν, γιατί σίγουρα δεν θα βγάλετε άκρη.

Κρατήστε μόνο ως δεδομένο πως δεν πρόκειται για αποτέλεσμα photoshop αλλά για πραγματικές κατασκευές.

Cubic Houses

Πρόκειται αναμφισβήτητα για το μεγαλύτερο καλάθι στο κόσμο και βρίσκεται στις ΗΠΑ και στο Newark του Ohio. Αποτελείτε από επτά ορόφους,  γυάλινη οροφή και ανήκει στην οικογένεια Longaberger που κατασκευάζει τι άλλο? Καλάθια!

thecrookedhouse

Αντέγραψε το lookΜερικοί σύνδεσμοι είναι συνεργατικοί.

Οπτική ψευδαίσθηση ή κεκλιμένη δομή? Εάν σας αρέσει να λύνετε τον κύβο του Ρούμπικ τότε αυτό το κτίριο στο Rotterdam της Ολλανδίας θα γίνει το αγαπημένο σας.  Κατασκευασμένο από τον αρχιτέκτονα Piet Blom πρόκειται για ένα συγκρότημα από διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ως πραγματικές κατοικίες.

Montrealjpg

Όχι δεν σας γελούν τα μάτια σας και φυσικά δεν πρόκειται για επεξεργασμένη φωτογραφία αλλά για το περίφημο Krzywy Domek ή πιο γνωστό στα αγγλικά crooked house δηλαδή σε απλή μετάφραση το στραβό σπίτι. Βρίσκεται στην περιοχή Sopot της Πολωνίας είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα κτίρια στον κόσμο και λειτουργεί από το 2004 ως εμπορικό κέντρο.

Αυτό το παράξενο μεταμοντέρνο κτίριο βρίσκεται στο Montreal του Καναδά και κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Moshe Safdie έχοντας ως βασικό σκοπό να απεικονίσει  τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στις μεγάλες και πυκνοκατοικημένες πόλεις. Αγχωτικό δεν βρίσκετε?

container-city1

Σπίτια από κοντέινερ? Κι όμως! Αν και σε πολλούς μπορεί να φαίνεται μια περίεργη επιλογή, αν μπούμε στην διαδικασία να εξετάσουμε το πρακτικό κομμάτι μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μια πολύ οικονομική λύση με έντονο urban χαρακτήρα. Δεν σας πείσαμε? Ίσως το Λονδίνο όπου και βρίσκεται το εν λόγω συγκρότημα, να είναι ιδανικότερο μέρος για μια τέτοιου είδους κατασκευή.

Ολοκλήρωσε το lookΜερικοί σύνδεσμοι είναι συνεργατικοί.
Σου άρεσε; Μοιράσου το

Οι καλύτερες ιδέες για το σπίτι, στο email σου

Νέες τάσεις, έξυπνες λύσεις για κάθε δωμάτιο και προτάσεις αγοράς που αξίζουν.

Μπορείς να διαγραφείς όποτε θέλεις.

Διαφήμιση

Γράφουμε για το σπίτι από το 2012

Το Decoration.gr είναι περιοδικό για τη διακόσμηση και την ανακαίνιση. Παρακολουθούμε τις τάσεις και τις κάνουμε λύσεις που ταιριάζουν σε ελληνικά σπίτια, από το μικρό διαμέρισμα ως το εξοχικό.

570.645αναγνώστες τον χρόνο
1.612.180σελίδες τον χρόνο
14χρόνια

Το newsletter μας

Οι καλύτερες ιδέες, οι νέες τάσεις και προτάσεις αγοράς που αξίζουν, στο email σου.

Μπορείς να διαγραφείς όποτε θέλεις.