Τόσο η σανγκρία με cranberries και πορτοκάλι όσο και αυτή με ρόδι και αχλάδι, γίνονται με φρούτα που μπορείς να βρεις το Φθινόπωρο ή όλο τον χρόνο!
Τα σχολεία άρχισαν, οι δουλειές και οι υποχρεώσεις το ίδιο, οπότε κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει με τα καλόγουστα ποτά! Η Cranberry Orange και η Pear Pomegranate Sangria θα αφαιρέσουν λίγο από το βάρος στους ώμους σας.
Η επιλογή με τα Cranberries είναι με κόκκινο κρασί και η επιλογή με το αχλάδι είναι με λευκά. Το πορτοκάλι και τα cranberries μαζί με το κρασί θα δημιουργήσουν μια μίξη στιφού, γλυκού και όξινου! Προσθέτοντας λίγο πάγο, θα αντέξεις μια χαρά στην ζέστη του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη που έχουμε στην Ελλάδα.
Το μόνο που θα χρειαστείς να κάνεις είναι να τηρήσεις τις δοσολογίες, να κόψεις τις φλούδες από 3 πορτοκάλια και να τα αναμίξεις. Έτσι θα φτιάξεις μια ωραία κανάτα για εσένα και την παρέα σου!
Sangria με πορτοκάλι και cranberries
Θα χρειαστείς:
- 700 ml κόκκινο κρασί (πάρε ειδικά για σαγκρία)
- Μισό φλιτζάνι Μπράντυ ή κονιάκ
- Ένα τέταρτο του φλιτζανιού Cointreau ή άλλο Triple Sec λικέρ πορτοκάλι
- 1 Κούπα χυμό Cranberry
- Και τέλος, φλούδες από 3 πορτοκάλια
Οδηγίες
Βάλε όλα τα υλικά σε μια κανάτα που τα χωράει! Ανακάτεψε με μια κουτάλα και βάλε την κανάτα στο ψυγείο για όλο το βράδυ… Τόσο απλό και τόσο ωραίο! Μπορείς όπως στην φωτογραφία να προσθέσεις φέτες πορτοκάλι, αλλά προτείνουμε φλούδες!
Sangria με αχλάδι και ρόδι
Η σαγκρία με αχλάδι και ρόδι είναι από τις πιο γευστικές και συνδυάζει στυφό και γλυκό. Τα ρόδια είναι πλούσια σε αμινοξέα και κυρίως αντιοξειδωτικά, αλλά αν δεν χρησιμοποιήσεις χυμό ροδιού, βάλε τα ρόδια καθαρισμένα στο μπλέντερ. Τα αχλάδια θα προσθέσουν την εκπληκτική γεύση τους (προτίμησε ώριμα και μαλακά) και όλα μαζί θα σε βοηθήσουν να πιεις μερικά ποτήρια και να αφήσεις και λίγο για τους υπόλοιπους.
Σημείωση: Όπου βλέπεις σε συνταγή Μπράντυ, μην αγχωθείς· είναι αυτό που λανθασμένα ονομάζουμε κονιάκ, με την διαφορά ότι το Cognac γίνεται μόνο στην ομώνυμη περιοχή της Γαλλίας.
Θα χρειαστείς:
- 700 ml λευκό κρασί (προτίμησε Μοσχάτο)
- 3 κούπες χυμό ροδιού
- Μισή κούπα μπράντυ από αχλάδι ή κανονικό
- Δύο ώριμα αχλάδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 ξυλάκι κανέλλας
- 1 μπουκάλι Prosecco ή οικονομικό D’Asty για το σερβίρισμα.
Οδηγίες
Σε μια κανάτα ανακάτεψε το λευκό κρασί, το χυμό ροδιού, το μπράντυ από αχλάδι, τις φέτες από αχλάδι και την κανέλλα. Ύστερα τοποθέτησε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες. Για να σερβίρεις ρίξε σανγκρία από την κανάτα σε ποτήρι με πάγο μέχρι την μέση και άφησε λίγο χώρο για το Prosecco. Προαιρετικά μπορείς να κάνεις topping με μούρα, όπως στην κεντρική φωτογραφία!
Το δοκιμάσαμε με D’ Asty και απλό κονιάκ. Το Prosecco έχει περισσότερα αρώματα φρούτων και λουλουδιών. Καλή σας απόλαυση!