Το σημερινό μας Χριστουγεννιάτικο DIY είναι τόσο όμορφο, όσο και νόστιμο! Θα σου πούμε τον πιο εύκολο τρόπο να διακοσμήσεις το σπίτι σου με ανθρωπάκια από gingerbread, τα οποία και τρώγονται και μπορούν να αποτελέσουν την πιο όμορφη διακόσμηση.
Το πιο μεγάλο συν αυτής της συνταγής, είναι ότι είναι τόσο εύκολη που μπορείτε να την κάνετε με τα παιδιά σας, χαρίζοντας τους τις πιο όμορφες Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις που θα τα συντροφεύσουν για πάντα!
Τι θα χρειαστείς
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 90 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 230 γραμμάρια Golden Syrup* (ή ελαφρύ σιρόπι)
- 375 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 1 κουταλιά baking soda
- Cookie Cutter (κουπάτ) Gingerbread Man (θα δεις στην φωτογραφία ποια είναι αν και το γνωρίζουν σε όλα τα καταστήματα)
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160°. Βάζεις το βούτυρο και την ζάχαρη σε μίξερ και ανακατεύεις για 8-10 λεπτά (βάζοντας πάλι μέσα το υλικό που μαζεύεται στις άκρες), μέχρι να ανοίξει το χρώμα και να γίνει το μείγμα κρεμώδες. Προσθέτεις το Golden Syrup, το αλεύρι, το τζίντζερ και την σόδα και τα χτυπάς όλα μαζί μέχρι να γίνει ομογενοποιηθεί το ζυμάρι. Πλάσε το ζυμάρι ανάμεσα σε 2 στρώσεις αντικολλητικού χαρτιού κουζίνας σε πάχος 4 χιλιοστών και κατέψυξε για 30 λεπτά.
Φτιάξε ένα μίνι Χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Με το κουπάτ, κόψε 32 ανθρωπάκια και να έχεις υπ’ όψιν ότι θα πρέπει να ξαναζυμώσεις μετά τα πρώτα ανθρωπάκια, χρησιμοποιώντας την ζύμη που έχει μείνει στα κενά. Τοποθέτησε σε δύο ταψιά ψησίματος αφού πρώτα βάλεις αντικολλητικό χαρτί. Ύστερα με την πίσω μεριά από ένα καλαμάκι για σουβλάκια, κάνε δύο τρυπούλες στον κορμό στο ύψος των χεριών, όπως στην φωτογραφία.
Βάλε τα τζιτζερομπισκοτανθρωπάκια στον φούρνο για 6 έως 8 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Κλείσε τον φούρνο και άστα να κρυώσουν. Ύστερα πέρασε τα ανθρωπάκια στην κορδέλα της αρεσκείας σου αφήνοντας αρκετό κενό στις άκρες της κορδέλας για τον κόμπο και όσο χρειαστείς για να τα κρεμάσεις.
Φτιάξε το Ιπτάμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Μόλις κατασκεύασες την πιο όμορφη, γλυκιά και μυρωδάτη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, χαρίζοντας χαμόγελα στους επισκέπτες και τα παιδιά σου! Μπράβο μαμά!
*Αν δεν βρεις Golden Syrup στο σούπερ μάρκετ, μπορείς να το φτιάξεις ως 1:1 μέλι και σιρόπι καλαμποκιού (γλυκόζη) ή 2 μέρη σιρόπι καλαμποκιού και 1 μελάσα, που όμως μπορεί να πικρίσει την συνταγή. Σε κάθε περίπτωση ανακατεύεις μέχρι να έχεις ένα ομογενοποιημένο μείγμα.