Πολλές φορές ο Παντοδύναμος Άνθρωπος εκεί πάνω στην ατελείωτη έπαρσή του νομίζει ότι μπορεί να δαμάσει την Φύση. Μόνο που η φύση με τεράστια ευκολία μπορεί να πάρει πίσω αυτό που της αναλογεί, χωρίς να λογαριάσει ιδιαίτερα.
Στην Κίνα, 65 χιλιόμετρα ανατολικά της Shanghai στο Αρχιπέλαγος Zhoushan βρίσκονται τα νησιά Shengsi. Το χωριό Gouqi με το οποίο θα ασχοληθούμε, εγκαταλείφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν την αλιεία και να πηγαίνουν στις μεγάλες πόλεις να βρουν εργασία στις βιομηχανίες.
Τα σπίτια του νησιού από τούβλο ή πέτρα ρήμαξαν ελλείψει κατοίκων και συντήρησης και καταλήφθηκαν από την Φύση με τα φυτά πλέον να καλύπτουν κάθε τμήμα των σπιτιών αυτών! Πλέον το χωριό αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο, ενώ υπάρχουν και άλλα χωριά στο νησιωτικό σύμπλεγμα Shengsi που είχαν την ίδια τύχη.
sticky.grHANGING DAFFODIL LEAF 20873 - Τεχνητό Κρεμαστό Διακοσμητικό Φυτό Φύλλο Νάρκισσου Φ25 x Y60cm
sticky.grCYPRESSUS SEMPERVIRENS 20396 Τεχνητό Διακοσμητικό Φυτό Μεσογειακό Κυπαρίσσι Υ180cm
sticky.grΔΕΝΤΡΟ ΣΑΝΣEΒIΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ/ΚΙΤΡΙΝΟ REAL TOUCH ΣΕ ΚΑΣΠΩ – Y50cm 4/KIB
sticky.grALOE ΦΥΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ 43 PVC ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΥΡΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ
sticky.grΦΥΤΟ ΣΑΝΣEΒIΕΡΙΑ REAL TOUCH ΣΕ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ ΠΡΑΣΙΝΟ - Φ15x30cm
sticky.grOLIVE TREE ΔΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ 155 PVC ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΥΡΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ
sticky.grGLADIOLUS ΔΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ 180cm PVC ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΥΡΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ
sticky.grLEMON CYPRESS 20153 Τεχνητό Διακοσμητικό Φυτό Λεμονόκυπάρισσο Υ180cm
sticky.grΔΕΝΤΡΟ ΛΕΜΟΝΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ/ΚΙΤΡΙΝΟ REAL TOUCH ΣΕ ΚΑΣΠΩ - Y120cm
sticky.grTIGER PILAN ΦΥΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ 76 PVC ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΥΡΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ
sticky.grAGAVE ΦΥΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ 58 PVC ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΥΡΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ
sticky.grΜΠΛΕ ΟΡΧΙΔΕΑ REAL TOUCH ΣΕ ΚΑΣΠΩ (9 ΚΛΑΔΙΑ, 30 ΑΝΘΗ) - Y45cm
Τα σπίτια πλέον ανήκουν…στους κισσούς και τα υπόλοιπα αναρριχητικά φυτά και πέρα από τους τουρίστες οι μόνοι επισκέπτες είναι οι ντόπιοι ψαράδες, οι οποίοι σταματούν στα νησιά όταν θελήσουν να κάνουν ένα διάλειμμα.
Ξέρανε το αν μπορείς! Τα πιο ανθεκτικά φυτά στην έλλειψη νερού!
Παρεμπιπτόντως, καθώς ο ποταμός Γιανγκτσέ (Κίτρινος Ποταμός ο 4ος μεγαλύτερος στον κόσμο) εκβάλλει εκεί κοντά, η γύρω θάλασσα είναι από τις πιο πλούσιες σε ζωή.
Αερόφυτα, η τελευταία λέξη στην πράσινη διακόσμηση!
Ίσως καλύτερα οι κάτοικοι να παρέμεναν ψαράδες.






































