Θα χρειαστείτε:
1½ κιλό βρασμένες πατάτες με τη φλούδα τους
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
2-3 κ. σ. αλεύρι
2 αυγά
2 κ. γ. φρέσκο θυμάρι
Ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
¾ φλιτζανιού ηλιέλαιο
Φύλλα δυόσμου για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό και, όσο είναι ακόμα ζεστές, ξεgλουδίστε τες, βάλτε τες σε ένα μπολ και πατήστε τες με ένα πιρούνι. Ανακατέψτε τις πατάτες με λίγο μοσχοκάρυδο, πρόσθεστε το θυμάρι, αλατοπιπερώστε, βάλτε τη φέτα και τα αυγά και αν νομίζετε ότι το μείγμα δεν είναι αρκετά πηχτό ρίξτε λίγο αλεύρι. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί σχηματίστε τις κροκέτες και τηγανίστε. Μόλις οι κροκέτες πατάτας πάρουν χρώμα, βγάλτε τες και τοποθετήστε τες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε σε μια πιατέλα με φύλλα δυόσμου και καλή όρεξη!
Πηγή: www.cookoo.gr