Με τον Κάστρο, την Κούβα και όλη την συζήτηση να έχει πάρει φωτιά στα Social Media και την τηλεόραση, αρπάξαμε την ευκαιρία να αναφέρουμε αντικείμενα τα οποία θυμίζουν Κούβα ή Αβάνα. Αυτά τα αντικείμενα φωνάζουν Κούβα από μακριά και είναι τα πιο ποιοτικά που θα βρεις!
Πίνακες εμπνευσμένοι από την Κούβα
Αλλά και την Αμερική! Φυσικά μιλάμε για τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ως εκ θαύματος στην Κούβα. Πρόκειται για αμερικάνικα αυτοκίνητα 60 με 70 ετών, τα οποία είναι πολύ καλά συντηρημένα και αποτελούν ένα από τα trademark της χώρας.
Πάντα σε ζωντανά χρώματα θα ομορφύνουν τον χώρο σας και θα δώσουν μια νότα Καραϊβικής! Θα βρεις ακόμα έργα Κουβανών καλλιτεχνών, οι οποίοι ως επί το πλείστον κινούνται επίσης στα έντονα χρώματα, αλλά και στον σουρεαλισμό. Ιδανικό για ένα πίνακα που θα τραβά την προσοχή!
Ρούμι φυσικά!
Όταν έχεις τόσες φυτείες με ζαχαροκάλαμο, θα ήταν αδιανόητο να μην το αποστάζεις για κάποιο ποτό! Από τις πιο γνωστές ετικέτες προτιμήστε τα σπάνια Havana Club 12 και 15 ετών καθώς και το Maximo Extra Anejo, οποιοδήποτε γράφει στην ετικέτα του την λέξη «Maestros», τις ειδικές εκδόσεις των Ron Mulata και Ron Varadero. Θα λατρέψεις το Ron Santiago De Cuba 20 ετών και το Ron Santiago των 11 και 25 ετών!
Πουράκι, να κεράσω;
Φυσικά και τα πούρα είναι από τα αγαπημένα δώρα των ανδρών. Τα Cohiba δυσκολεύονται να βρουν αντίπαλο. Τα καλύτερά τους θεωρούνται τα Siglo IV της Cohiba και τα ακολουθούν τα πιο μακριά Hoyo de Monterrey Double Coronas. Τα Cuaba Salomones είναι ένα πούρο το οποίο είχε αποσυρθεί το 1996 για να ξαναβγεί στην παραγωγή, είναι κλειστό και από τις δύο μεριές και θέλει την διαδικασία του για να το απολαύσεις.
Τα Ramon Allones Specially Selected είναι τα πιο μικρά της λίστας, αλλά θαυματουργά με ελαφρώς κρεμώδη γεύση. Τέλος τα Montechristo No2 είναι το παγκόσμιο best seller, εδώ και πολλά χρόνια και έχει μια ελαφρά υποψία πιπεριού. Εδώ πρέπει να σου πούμε πως το πιο σκούρο φύλλο -και ισχύει για όλες τις μάρκες- τόσο πιο «λαδωμένο» είναι. Αυτό μεταφράζεται σε πιο γευστικό πούρο.
Καπέλα
Οι Κουβανοί, άντρες και γυναίκες φορούν καπέλα. Αυτοί δε που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες ή ψαρεύουν, φορούν πιο μεγάλα καπέλα για να προστατεύουν τους ώμους τους, τον λαιμό και όλο το πρόσωπο από τον καυτό ήλιο. Οι υπόλοιποι προτιμούν τα Fedora, ένα ευρωπαϊκό καπέλο που πρωτοφόρεσαν οι γυναίκες και ακολούθησαν οι άντρες.
Στην Κούβα έγινε της μόδας την δεκαετία του 50, 25 περίπου χρόνια από την στιγμή που κατασκευάστηκε. Θα βρεις στο χρώμα της ψάθας, αλλά και σε λευκό, γκρι και μαύρο, με μαύρη η χρωματιστή κορδέλα. Ξεχωρίζει από τα Παναμά καθώς το μπροστινό μέρος είναι κατεβασμένο και το πίσω γυρισμένο. Μπορεί να είναι διάτρητο για να αναπνέει καλύτερα το κεφάλι ή με πυκνή πλέξη.
Το δεύτερο πιο δημοφιλές καπέλο, είναι φυσικά το καπέλο του Κουβανέζικου στρατού: χακί με κόκκινο αστέρι μπροστά και στα αριστερά την σημαία της Κούβας. Αυτό που πωλείται είναι λεπτό σε…βαθμό κακουργήματος (φαίνεται ψεύτικο), κάτι που εξηγείται από την υγρασία και την ηλιοφάνεια που έχει το νησί, καθώς και το χαμηλότερο κόστος. Το αμιγώς στρατιωτικό είναι πιο παχύ και είναι ίδιο με αυτό που δεν αποχωριζόταν ο Κάστρο. Πιο τουριστικό από το Fedora, αλλά για οποιοδήποτε αγαπά την πρόσφατη ιστορία του νησιού, είναι must.
Υ.Γ. Αρχικός σκοπός ήταν να αναφέρουμε και τα λινά πουκάμισα Guayabera, αλλά ενώ στην Κούβα κοστίζουν ελάχιστα, στην Ευρώπη κοστίζουν πολύ πάνω από 100 ευρώ, οπότε δεν υπήρχε λόγος. Ιστορικά, σε πολλά μέρη του κόσμου θεωρούνται γαμήλια πουκάμισα.