Θα χρειαστείτε:
4-6 αρνίσια παϊδάκια
500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
λίγο γάλα
150 γρ. ζωμό βοδινού
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. σούπας corn flour διαλυμένο σε νερό
λίγο βούτυρο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το πράσο 5 λεπτά πριν τραβήξετε την κατσαρόλα από την φωτιά. Στραγγίζετε τις πατάτες και το πράσο και ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με λίγο γάλα κι ένα κύβο βούτυρο. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε έναν κύβο βούτυρο να λιώσει. Αλατοπιπερώνετε τα παϊδάκια και τα ψήνετε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρετε τα παϊδάκια από την φωτιά και ρίχνετε τον ζωμό και την σάλτσα σόγιας στο τηγάνι για να βράσουν για 5 λεπτά. Μετά ρίχνετε την μουστάρδα και το διαλυμένο corn flour μέχρι να ενωθούν και να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα παϊδάκια μαζί με τον πουρέ και τη σάλτσα και είστε έτοιμοι!
Καλή όρεξη!
Πηγή: www.sidages.gr