Κάθε φορά που κάποιος πετάει ένα έπιπλο, κάποιος βλέπει την προοπτική μέσα σε αυτό και κάνει θαύματα. Διαβάστε 5 λόγους για να επιδιορθώσεις (αντί να τα πετάξεις ή να τα κοιτάς) τα παλιά σου έπιπλα.
Για λόγους ασφαλείας
Αν δεν έχει κάτσει καλεσμένος σου ποτέ σε καρέκλα που έχει σπάσει και έχει βρεθεί στα πατώματα, τότε μάλλον δεν έχεις αρκετά παλιά έπιπλα στο σπίτι σου. Είναι λίγο ντροπή και έχει γέλιο, αλλά εξαρτάται ποιος τρώει τα μούτρα του! Οποιοδήποτε πόδι καρέκλας ή τραπεζιού «παίζει», είναι επικίνδυνο και πρέπει να ξανακολληθεί.
Ο Μπομπ ο Μάστορας ήταν ο ήρωας του σπιτιού
Επισκεύασε το γιατί θα είσαι το πρόσωπο που σώζει την παρτίδα, εξοικονομεί χρήματα για…άλλες καλύτερες χρήσεις (καθένας με τις προτεραιότητές του) και δείχνει ικανότητα, ευρηματικότητα και γνώσεις. Οι επιδιορθώσεις επίπλων έχουν θεωρηθεί κακώς ανδρικό σπορ, είναι unisex, ενώ την ίδια στιγμή με μερικές επιπλέον πινελιές μπορεί το παλιό-καινούριο σου έπιπλο να δώσει μια διαφορετική νότα στο σπίτι σου.
Για το περιβάλλον
Το γεγονός ότι κρατάμε ένα έπιπλο για λίγα χρόνια μπορεί να σημαίνει κάποια πράγματα: είτε ότι δεν ήταν καλής ποιότητας, είτε ότι κάναμε κακή χρήση και σίγουρα ότι περισσότερα δέντρα θα κοπούν για να κατασκευαστούν καινούρια έπιπλα. Μια μικρή αντίδραση στον υπερκαταναλωτισμό με πράσινο πρόσημο, αγοράζοντας πιο ποιοτικά προϊόντα ή επιδιορθώνοντας τα δικά μας, μπορεί να σημαίνει περισσότερα στρέμματα δασών για τις επόμενες γενεές.
Για την δημιουργικότητα
Όταν προσπαθήσεις να επιδιορθώσεις ένα έπιπλο και δεν τα καταφέρεις, δεν σημαίνει πως το πετάς. Το ρητό που λέει ότι «τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου», είναι πέρα για πέρα αληθινό. Δεν θέλεις την παλιά ασπρόμαυρη τηλεόραση της γιαγιάς, βγάλε την οθόνη και μετέτρεψε την σε ενυδρείο. Το ξύλο από ένα μεγάλο τραπέζι με σπασμένο πόδι, που θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις; Αν κόψεις την παλιά βιβλιοθήκη, τι μπορείς να φτιάξεις; Τι θα μπορούσες να δημιουργήσεις; Η ανταμοιβή της δημιουργικότητας, της χρήσης της φαντασίας και το γεγονός ότι άλλαξες χρήση σε ένα αντικείμενο, επειδή είδες την προοπτική μέσα του, είναι ανεπανάληπτη. Αντίστοιχα ο χρόνος που ξόδεψες για την μετατροπή, προσπαθώντας να λύσεις προβλήματα είναι πολύ ανταποδοτικός για το μυαλό σου.
Για να διασώσεις ένα οικογενειακό κειμήλιο
Μια σκαλιστή τραπεζαρία του 1930, δεν θα έπρεπε να παραμείνει στην οικογένεια; Το συντήρησαν 4 γενιές πριν από σένα για να το πετάξεις; Μπορεί να μην ξέρεις την ιστορία του, αν ήταν για παράδειγμα δώρο από τον προ-προ-πάππου σου στην κόρη του, αλλά κανείς δεν σου δίνει το δικαίωμα να πετάξεις κάτι που έμεινε στην οικογένειά σου 90 χρόνια. Επιδιόρθωσέ το ακόμα και αν δεν πετάς από την χαρά σου, τα παιδιά σου ή τα ανίψια σου μπορεί να το εκτιμήσουν περισσότερο. Στο κάτω-κάτω οι περισσότερες ζημιές επιδιορθώνονται με μια κόλλα και μια λαβίδα (που θα πάρεις μια και θα την έχεις για πάντα).