HOME TIPS

Πως να κάνεις γυμναστική ακόμα και στο πιο μικρό διαμέρισμα!

Ποιος πάει να γυμναστεί έξω καλοκαιριάτικα, όταν κάνεις τρία βήματα, ο ιδρώτας στάζει ποτάμι και σου κάνουν attack τα κουνούπια; Αυτή λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις το σπίτι σου φιλικό στην άσκηση!

Τα ομαδικά προγράμματα των γυμναστηρίων κλείνουν για καλοκαίρι, οι περισσότεροι trainers κάνουν πριβέ μαθήματα ή πάνε στα νησιά για σεμινάρια και το γυμναστήριο έχει γίνει ανυπόφορο από την πολύ ζέστη ή το δυνατό air condition!

Ακόμα και αν μένεις σε ένα μικροσκοπικό σπίτι πρέπει να βρεις τρόπους να κάνεις τον χώρο φιλικό προς το lifestyle σου. Αν η άσκηση και η γυμναστική είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής σου και πρέπει να γυμναστείς στο σπίτι, θα αγαπήσεις το άρθρο που ακολουθεί!

Κάνε τα έπιπλά σου εύκολα μετακινούμενα


Μια πρώτη συμβουλή για όλες τις συμβουλές μας είναι ότι τα αντικείμενα που μπαίνουν ανάμεσα σε εσένα και την άσκησή σου ή πρέπει να μετακινηθούν ή να τα χρησιμοποιήσεις.Το ερώτημα είναι: αν μετακινήσεις τον καναπέ ή το τραπεζάκι του καφέ, θα μπορείς να κάνεις γυμναστική πιο άνετα; Έστω ότι ο καναπές μετακινείται εύκολα, το τραπεζάκι όμως;

Ο κανόνας λέει ότι σε ότι μπορείς να βάλεις ροδάκια βάζεις, ενώ το plan B είναι να κολλήσεις τσόχινα αυτοκόλλητα στα πόδια για να ελαχιστοποιήσεις την τριβή! Τα ροδάκια κοστίζουν από 1 ευρώ το ένα, αλλά πάρε αυτά που έχουν φρένο.

Χρησιμοποίησε τους… τοίχους


Ο τοίχος δεν είναι μόνο για να κρεμάμε πίνακες. Από τότε που μπήκαν στην ζωή μας οι ιμάντες ή το TRX, δημιουργήθηκε ένα πλούσιο ασκησιολόγιο το οποίο μας γυμνάζει με το βάρος του σώματός μας. Ο τοίχος είναι χρήσιμος για να χαλαρώνεις το σώμα σου, για squats, προβολές και δεκάδες άλλες ασκήσεις.

Καρέκλα ή σκαμπώ

Μια καρέκλα μπορεί να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα ασκήσεων σου υποστηίζοντας πάρα πολλές ασκήσεις. Βυθίσματα για τρικέφαλους, push ups (με δύο καρέκλες στηριγμένες στον τοίχο) και πάρα πολλές ασκήσεις για ζέσταμα ποδιών και ανοίγματα, όπως του kick boxing ή του μπαλέτου που θα τις έκανες σε μπάρα. Για αντίστοιχες ασκήσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις καναπέ.

Λάστιχα με αντιστάσεις


Κυκλοφορούν λάστιχα για ασκήσεις αντιστάσεων τόσο για τα πόδια όσο και για τα χέρια και αποτελούν τον καλύτερο φίλο για την ενδυνάμωση σου. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 5 επίπεδα σκληρότητας και το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα υπόστρωμα για camping (5 ευρώ) ή ακόμα καλύτερα ένα στρώμα γιόγκα (ακόμα και στο κρεβάτι σου μπορείς). Αυτά μόνο για τα πόδια.

Ασκήσεις με λάστιχα για τα χέρια μπορείς να κάνεις σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σε 2 ελεύθερα τετραγωνικά μέτρα.

Μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή

Το Youtube έχει δεκάδες ασκήσεις για οτιδήποτε χρειαστείς, ενώ κυκλοφορούν…τόνοι από dvd γυμναστικής χωρίς την υποχρεωτική αγορά μηχανημάτων. Βέβαια για κάποιες ασκήσεις είναι αναγκαία η ύπαρξη δασκάλου, για αυτό και ορισμένοι επαγγελματίες κάνουν ασκήσεις και μέσω skype, χάρη σε κάμερα στο tablet ή τον υπολογιστή σου!

Σκαμπώ ή καναπές για κοιλιακούς, barre a terre στον πάγκο της κουζίνας

Τοποθετώντας ένα υπόστρωμα κολλητά στον καναπέ ή ένα σκαμπώ, ξαπλώνεις στο στρώμα και ανεβάζεις και τα δύο πόδια σε γωνία 90° στο σκαμπώ ή τον καναπέ.

Αυτή είναι η πιο εύκολη στάση για άνω κοιλιακούς που υπάρχει και δεν μετακινείς τίποτα!

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Δημιουργία εξυπνου σπιτιού: Διάβασε έναν οδηγό για αρχάριους!

Η έννοια του "έξυπνου σπιτιού" έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με την τεχνολογία…

18/05/2024

15 Εκπληκτικοί Φράχτες που σίγουρα θα ζηλέψουν οι γείτονες σου!

Και φυσικά οι γείτονες δεν θα ζηλέψουν μόνο, αλλά δεν θα μπορούν να δουν! Αυτή…

11/05/2024

11 κατασκευές που μπορείς να κάνεις στον κήπο σου σε ένα σαββατοκύριακο!

Η Άνοιξη είναι εδώ και ήρθε ο καιρός ο κήπος ή η αυλή σου να…

11/05/2024

Είναι η κηπουρική στον κήπο ή στο μπαλκόνι η καλύτερη ψυχοθεραπεία;

Βάλε τα γάντια και δες γιατί η κηπουρική είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία που θα μπορούσες…

11/05/2024

8 κορυφαίοι μικροί κήποι και εξωτερικοί χώροι!

Ο καθένας δουλεύει με αυτό που έχει και έτσι στην περίπτωσή μας σου παρουσιάζουμε μερικούς…

11/05/2024

Καλοκαιρινή Διακόσμηση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα!

Αν θέλεις να αναζωπυρώσεις την καλοκαιρινή ρομαντική σου διάθεση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα για εσωτερικούς…

11/05/2024