Γνωρίζεις κάποιο καλύτερο επιδόρπιο από μια πίτα που περιέχει στραγγιστό γιαούρτι, φρέσκες φράουλες (τώρα που είναι η εποχή τους) και δεν χρειάζεται ψήσιμο;
Μόλις έξι υλικά χρειάζονται για να φτιαχτεί αυτό το μαγικό έδεσμα των μόλις 90 θερμίδων και των 2 γραμμαρίων λιπαρών, με πλούσια διατροφική αξία σε πρωτεΐνες και βιταμίνη Α.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να το φτιάξεις γρήγορα και να το βάλεις στο ψυγείο να δέσει, περιμένοντας τους καλεσμένους σου!
Θα χρειαστείς
Γέμιση και γαρνιτούρα
• 1/3 κούπας νερό
• 1 και ½ κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη ζαχροπλαστικής χωρίς γεύση
• 110 γραμμάρια κρέμα τυριού με χαμηλά λιπαρά Philadelphia
• 500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
• 1 και ½ κούπα σαντιγυ light
• 1 και ½ κούπα φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες
Κρούστα
• 150 μέχρι 200 γραμμάρια τριμμένο μπισκότο
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό, πασπάλισε την ζελατίνη (είναι σε σκόνη) και άφησέ τα χωρίς να κάνεις τίποτα για ένα λεπτό. Σε χαμηλή φωτιά, ανακάτευε συνεχώς για 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Άφησε το λίγο να κρυώσει.
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με λίγη από την κρέμα τυριού μέχρι να γίνει σαν ζύμη. Την στρώνουμε σαν βάση σε ταψάκι πιέζοντας με ένα κουτάλι ομοιόμορφα και το βάζεις στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
- Σε ένα μεσαίο μπωλ χτύπα την κρέμα τυριού σε μίξερ με μέτρια δύναμη, μέχρι κρέμα να γίνει λεία. Πρόσθεσε το γιαούρτι και την ζελατίνη με το νερό του βήματος 1 και χτύπησε τα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ανάδευσε το μείγμα με απαλές κινήσεις (μην ανακατέψεις δυνατά, θέλουμε να μείνει αέρας μέσα στο μείγμα) μαζί με την σαντιγύ.
- Στρώσε απαλά το τελικό μείγμα με το κουτάλι στην βάση μπισκότου. Βάλε την γιαουρτόπιτα στο ψυγείο για δύο ώρες.
- Πριν σερβίρεις, γάρνιρε με λίγη σαντιγύ και πρόσθεσε τις κομμένες φράουλες. Η γιαουρτόπιτα έγινε φραουλόπιτα!