Το τσάι είναι το πιο «ιερό» από όλα τα φυτά και όλα τα βότανα. Δεκάδες πολιτισμοί σε Ευρώπη και Ασία αντιμετωπίζουν την παρασκευή τσαγιού, ως ιεροτελεστία (με πιο γνωστό το Ιαπωνικό τελετουργικό, αλλά η Κίνα, το Θιβέτ και η Κορέα δεν πάνε πίσω) και παίζει κεντρικό ρόλο σε διάφορες παραδόσεις και στην σχέση ενός οικοδεσπότη με τον καλεσμένο του.
Για το τσάι έχουν γίνει πόλεμοι σε τρεις ηπείρους (Αμερική, Ευρώπη και Ασία), ενώ οι Πορτογάλοι ήταν ίσως οι πρώτοι που το εμπορεύτηκαν με το όνομα Τσα. Σήμερα θα καταπιαστούμε με κάποιες απο τις τσαγιέρες που υπάρχουν, σε δεύτερο χρόνο με τα είδη τσαγιού και αργότερα με τον εξοπλισμό για την προετοιμασία και πόση τσαγιού!
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι τσαγιέρας:
Κοντόχοντρες, ψιλόλιγνες, με ανάγλυφες παραστάσεις ή χωρίς αποτελούν το πιο κλασσικό είδος τσαγιέρας. Στην αγορά θα βρείτε από vintage πορσελάνινες τσαγιέρες, μέχρι ολοκαίνουριες. Παλαιότερα συνηθίζονταν να έχουν ναυτικά σχέδια, για να θυμίζουν το μεγαλείο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και την διαδικασία να φτάσουν στην Βρετανία.
Λίγο πιο πρόσφατα τα floral σχέδια επικράτησαν και είναι τα πιο δημοφιλή μέχρι και σήμερα. Παρόλα αυτά μιας και το μεγαλύτερο μέρος από πορσελάνινη τσαγιέρα εισαγόταν από την Κίνα, δεν λείπουν και τα σχέδια με την καθημερινή ζωή των Κινέζων, τοπία, πτηνά όπως παγόνια και παγόδες!
Συνηθέστερο στο Θιβέτ, αλλά και περιστασιακά στον υπόλοιπο κόσμο. Μιλάμε για πάρα πολύ περίτεχνες τσαγιέρες με εξαιρετική λεπτομέρεια που συνδύαζαν την καλή πορσελάνη, με εκπληκτική μεταλλουργία.
Πλέον παράγονται σε όλο τον κόσμο, αλλά υπολείπονται της τέχνης του παλιού καλού καιρού.
Παλαιωμένο τσίπουρο, μια νέα τάση σε ενα παλιό προϊόν
Κατασκευάζονται σε όλο τον κόσμο με τις ασημένιες τσαγιέρες της Βόρειας Ευρώπης, της Κίνας και του Θιβέτ να είναι οι πιο λεπτομερείς.
Φαγητά που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο και γιατί!
Οι τσαγιέρες από νεφρίτη, γνωστές και ως Jade teapots, προέρχονται από την Κίνα και το Θιβέτ και είναι από τις πιο όμορφες επιλογές. Παρότι σε τόσο όμορφα αντικείμενα προτείνεται η χρήση τους μόνο ως διακοσμητικά, αξίζει να βγουν προς χρήση!
Φτιάξτε πανεύκολα ενα απίθανο σουβέρ από ημιπολύτιμους λίθους!
Κατά το 1800 άρχισε η παραγωγή κινέζικης πορσελάνης με τυρκουαζ χρώμα. Υπάρχει ακόμα αντίστοιχη παραγωγή και είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακή. Στο ίδιο στυλ θα βρεις αγάλματα και αγαλματίδια ανάμεσα στα αντικείμενα που κατασκευάστηκαν με την ίδια τεχνοτροπία. Οι τιμές για ένα vintage κομμάτι ξεκινούν από τα 350$ για αμερικάνικης κατασκευής εκθέματα 60ετίας και φθάνουν τα 1.200€ για τσαγιέρες 200 ετών!
Πώς να φτιάξεις ένα μαρμάρινο δίσκο σερβιρίσματος!
Και μια πιο προσγειωμένη οικονομικά αλλά και μοντέρνα κεραμική έκδοση:
Αποκωδικοποιώντας μια ετικέτα κρασιού σε 5 βήματα!
Ένας απο τους πιο απλούς και οικονομικούς τρόπους για να φέρεις λίγο απο το φθινόπωρο…
Επειδή καμιά φορά είμαστε τελειομανείς και πιστεύουμε ότι ακόμα και το παραμικρό πλεονέκτημα διακόσμησης μετράει,…
Και όχι μόνο το φθινόπωρο! Γιατί τα περισσότερα φυτά με εξαίρεση ένα, είναι απόλυτα ανθεκτικά…
Η έννοια του "έξυπνου σπιτιού" έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με την τεχνολογία…
Και φυσικά οι γείτονες δεν θα ζηλέψουν μόνο, αλλά δεν θα μπορούν να δουν! Αυτή…
Η Άνοιξη είναι εδώ και ήρθε ο καιρός ο κήπος ή η αυλή σου να…