Τα πρόσφατα Editorials στο eshop της Zara Home, αλλά και οι δημοσιεύσεις στα social media είναι εκπληκτικές. Όλοι γνωρίζαμε οτι η Zara Home φέρνει τη μόδα στο σπίτι, προσφέροντας είδη σπιτιού που συμβαδίζουν με τις τάσεις της μόδας και τα χρώματα.
Το τελευταίο διάστημα η Zara home παρουσιάζει editorials που είναι γεμάτα με υπέροχες ιδέες διακόσμησης. Σκεφτείτε ζεστά και φιλόξενα σαλόνια, υπνοδωμάτια στρωμένα με υφές και τραπεζαρίες που αποπνέουν απλή κομψότητα. Για να μάθουμε πως καταφέρνουν να πετύχουν αυτό το απίστευτο στυλ στα σπίτια, το hunker πήρε συνέντευξη από τον Colin King – τον στυλίστα και σχεδιαστή που κρύβεται πίσω από τα πρόσφατα editorials του Zara home – και του ζήτησε να μοιραστεί τις συμβουλές και τα κόλπα του για το styling!
Επιπρόσθετα αποκαλύπτει τις χρωματικές τάσεις που θα είναι σε κάθε κομψό σπίτι αυτή τη σεζόν, τα αγαπημένα του Zara Home κομμάτια, καθώς επίσης τα μεγαλύτερα λάθη διακόσμησης που πάντα παρατηρεί στα σπίτια!
Credit: Zara Home
Η Zara home έχει τελειοποιήσει την διακόσμηση με υφές. Ως στυλίστας, πώς χρησιμοποιείς υφές σε πολλά επίπεδα;
Όταν μπαίνω σε έναν χώρο, μου αρέσει να βλέπω μεμονωμένα τα αντικείμενα γύρω μου και να ψάχνω για ευκαιρίες για να αποκαλύψω ποικιλία, λεπτότητα, αλλά και πολυπλοκότητα. Μου αρέσει να δημιουργώ μια αφήγηση στο μυαλό μου όταν σχεδιάζω. Ποια είναι η ιστορία που ένας συνδυασμός αντικειμένων επικοινωνεί; Υπάρχει μια ενοποιημένη ιδέα, σχήμα ή παλέτα χρωμάτων; Είναι ο χώρος που μπορεί να αφομοιώσει αυστηρές ευθείες γραμμές ή μήπως πιο αφηρημένες;
Για να συνδυάσω αντικείμενα και διακοσμητικά με υφή, ξεκινώ με τρία συστατικά: έναν πρωταγωνιστή (βασικό χρώμα), έναν ανταγωνιστή (ένα χρώμα πιο έντονο για πινελιές) και ένα συμπληρωματικό (ένα μοτίβο). Στη συνέχεια, χτίζω από εκεί. Εάν υπάρχει ένα πράγμα που έχω μάθει, όμως, είναι ότι όλα έχουν να κάνουν με τις δοκιμές, ακόμα και με τα λάθη για να πετύχεις το σωστό – δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη συνταγή που ταιριάζει παντού.
Το styling είναι σαν να ολοκληρώνεις ένα παζλ 1000 κομματιών. Ξεκινάς με τα περιμετρικά κομμάτια, μετά κινείσαι στα πιο προφανή κομμάτια. Στην συνέχεια απομακρύνεσαι για ένα λεπτό, γυρίζεις πίσω με φρέσκια ματιά, μέχρι τελικά, να καταλήψεις στο τελικό αποτέλεσμα. Όταν “κολλάω”, κάνω πίσω, τραβάω μια φωτογραφία με το κινητό μου και ψύχραιμα βλέπω σε ποια σημεία υπάρχουν τρύπες και σε ποια σημεία τα πράγματα δείχνουν βαριά ή χωρίς ισορροπία.
Credit: Zara Home
Το styling είναι σαν να ολοκληρώνεις ένα παζλ 1000 κομματιών. Ξεκινάς με τα περιμετρικά κομμάτια, μετά κινείσαι στα πιο προφανή κομμάτια.
Τα editorials της Zara Home δείχνουν πάντα τέλεια σαν σπίτια που υπάρχουν και ζει κάποιος. Ποια είναι η νούμερο ένα συμβουλή σου για να φαίνεται ένας χώρος αυθεντικός;
Προσπαθώ να δημιουργήσω ένα αφήγημα χωρίς υπερβολές και σίγουρα όχι συντηρητικό και χονδροειδές. Συνεχώς προκαλώ τον εαυτό μου να μεταδώσει μια αίσθηση στον χώρο που δεν δείχνει στημένη και προσχεδιασμένη. Η νούμερο ένα συμβουλή μου είναι: Να ξέρετε πότε να φύγετε! Είναι οι ασυνήθιστες λεπτομέρειες και οι μικρές αντιπαραθέσεις που κοιτάζω να μένουν. Και επίσης να ξέρετε πότε να αφήνετε τα πράγματα απλά όπως είναι: μην απομακρύνεις το floral κομμάτι και ας δείχνει λίγο άσχετο, μην ισιώνεις κάθε μαξιλάρι και συμβιβάσου με τα άδεια σημεία στον χώρο.
Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να θυμάμαι η δουλειά μου είναι να αφηγούμαι ιστορίες – άλλωστε αυτό ήθελα να κάνω πάντα. Επικοινωνώ με τους ανθρώπους και βοηθάω να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο για τα καθημερινά τελετουργικά στις ζωές τους. Μέσα από την συνεργασία με πολλές προσωπικότητες και σε διάφορες συνθήκες, έμαθα να αποδίδω μια αίσθηση λεπτότητας και ευαισθησίας και ελπίζω αυτό να διαφαίνεται στην δουλειά που παράγω Νομίζω πως με λίγα λόγια σημαντικό είναι να αφήνεις και λίγο χώρο στο μυστήριο και στο αφηρημένο, είτε σκόπιμα είτε άθελα. Δηλαδή να ταιριάζεις απρόσμενα αντικείμενα και να μην περιορίζεσαι στην προφανή επιλογή.
Ποια είναι τα αγαπημένα σου κομμάτια Zara Home που δούλεψες και γιατί;
Μου αρέσει να δουλεύω με τα κεραμικά τους. Όχι μόνο φέρνουν μορφή και υφή σε ένα χώρο, αλλά και μας εμπλέκουν σε μια συνομιλία. Το μικρότερο αντικείμενο ή ο συνδυασμός αντικειμένων μπορούν να διαμορφώσουν την ταυτότητα ενός δωματίου. Αφηρημένες συνιστώσες συνδέουν τα αντικείμενα σε ένα χώρο ή διάθεση. Όταν διακοσμώ, προσπαθώ να περιλαμβάνω πάντα κεραμικά και διακοσμητικά στην φωτογραφία γιατί προσδίδουν μια αυθεντικότητα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και δεν δείχνουν στημένα, γιατί έχουν και πρακτική χρήση ή φαίνεται ότι σημαίνουν κάτι για το άτομο που υποτίθεται ότι ζει στον συγκεκριμένο χώρο.
Ποια είναι τα καλύτερα κομμάτια που χρησιμοποιείς για να πετύχεις μια μίξη της πολυτέλειας και της επίδειξης με την απλότητα;
Τα χαλιά, τα έργα τέχνης, οι καναπέδες και τα φωτιστικά είναι τα καλύτερα κομμάτια για να αναδείξεις πολυτέλεια. Και συμπληρωματικά τα πιο προσγειωμένα κομμάτια είναι κουρτίνες, τα μαξιλάρια, τα ριχτάρια, τα γυαλικά και τα βοηθητικά τραπεζάκια.
Ποια είναι τα διακοσμητικά λάθη που παρατηρείς συνήθως;
Το να ακολουθείς τυφλά τα trends. Ένα σπίτι δείχνει trendy – αλλά γρήγορα ξεπερασμένο – όταν είναι όλα στο ίδιο στυλ ή παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο θέμα. Χρειάζεται τέχνη για να πετύχεις την ισορροπία στον συνδυασμό trendy κομματιών και διαχρονικών κομματιών που δεν θα φύγουν ποτέ από την μόδα. Οι κλασσικές γραμμές και τα ποιοτικά υλικά θα συνεχίσουν να ταιριάζουν στο σπίτι σου για τις επόμενες δεκαετίες σε αντίθεση με τα trendy κομμάτια.
Είναι σημαντικό να πετύχεις την μαγική αντίθεση μεταξύ του παλιού και του νέου. Πάρε τον χρόνο σου και μην ξεχνάς τα βινταζ! Τα vintage κομμάτια είναι πολύ στην μόδα τελευταία, επειδή όλοι μας βλέπουμε εικόνες από παλιά σπίτια και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εκπαιδευόμαστε στο πως να χρησιμοποιήσουμε τα βινταζ κομμάτια στα σπίτια μας. Η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση μειώνουν την μόλυνση του περιβάλλοντος και μας επιτρέπουν να συλλέξουμε μοναδικά κομμάτια που έχουν να πουν την δική τους ιστορία.
Ποια είναι η προσωπική σου διακοσμητική φιλοσοφία;
Ένα δωμάτιο θα πρέπει να φθάνει σε ένα σημείο, όπου προσθέτοντας η αφαιρώντας οτιδήποτε θα κατέστρεφε το συνολικό design. Με ελκύει οτιδήποτε ποιοτικό, ανεξάρτητα από την περίοδο ή το στυλ.
Παρόλο που στην αισθητική μου και γενικά στην δουλειά μου ακολουθώ κάποιες σταθερές και έχω μια τάση προς το εκλεκτικό στυλ, ακόμα και τα πιο απροσδόκητα αντικείμενα μου δίνουν τροφή για σκέψη και επηρεάζουν το design μου.