DO IT YOURSELF

Φτιάξε την δική σου μοναδική πινακίδα διεύθυνσης με γλάστρα!

Πολλά σπίτια δεν διαθέτουν αριθμό για την είσοδο του σπιτιού ή της πολυκατοικίας, αλλά έχουν το κλασσικά μπλε πινακίδια που κάποιες φορές είναι δυσδιάκριτα. Έ άλλοι φτιάχνουν τις ταμπέλες μόνοι τους!

Η μόδα άρχισε από το Palm Springs της Florida, όπου προφανώς κάποιοι θεώρησαν τις υπάρχουσες πινακίδες με τους αριθμούς κακόγουστες. Ειδικά σε περιοχές με μεγάλες ευθείες όπου οι αριθμοί μπορεί να αριθμούν κάποιες χιλιάδες κατοικίες είναι ένα θεματάκι.

Το ζευγάρι του άρθρου, έβαψε πρόσφατα το εξωτερικό του σπιτιού λευκό και άλλαξε εντελώς η εμφάνιση του σπιτιού προς το μοντέρνο με vintage προς shabby chic στοιχεία. Σε σημείο όταν περνούν οι γείτονες να κόβουν ταχύτητα για να χαζέψουν το σπίτι!


Μόλις τελείωσαν με το βάψιμο, άρχισαν να καταπιάνονται με τις λεπτομέρειες του σπιτιού, τον κήπο, άλλαξαν τον φωτισμό με πιο απλό και μοντέρνο, ενώ προσέθεσαν χρυσές λεπτομέρειες στην είσοδο όπως η vintage υδρία πόρτας με τον ανανά. Το θέμα όμως ήταν τι θα κάνουν με τον αριθμό του σπιτιού καθώς είχαν αφαιρέσει τους παλιούς. Αποφάσισαν να φτιάξουν μια πινακίδα με αριθμό και ενσωματωμένη γλάστρα!

Τι θα χρειαστείς

  • Αριθμούς από μπρούτζο των 13 εκατοστών έκαστος
  • Ξυλεία (θα δεις τον οδηγό μεγεθών παρακάτω)
  • Τρυπάνι και μύτες τρυπανιού
  • Μικρά καρφιά
  • Ξυλόκολλα
  • Λευκή μπογιά

Πως θα φτιάξεις την γλάστρα πινακίδα

Το μέγεθος

Πρέπει για αρχή να επιλέξεις το μέγεθος πινακίδας που επιθυμείς. Μπορείς να κάνεις την πινακίδα ακριβώς για τον χώρο σου ή αν σε βολεύει να κρατήσεις τις διαστάσεις του project που σου παρουσιάζουμε. Εδώ οι διαστάσεις είναι πινακίδα 75x40cm (σχεδόν 2 μήκος προς 1 πλάτος) με γλάστρα 42×14 εκατοστά. Αν δεν έχεις πριόνι κόψε την ξυλεία από εκεί που θα την αγοράσεις.

Συναρμολόγηση γλάστρας


Επέλεξε να χρησιμοποιήσεις πρώτα την ξυλόκολλα και μετά να καρφώσεις για πιο σταθερό, υδατοστεγές κουτί. Αναλόγως του τι θα φυτέψεις, μπορείς να κάνεις τρύπες στο κάτω μέρος ή να τοποθετήσεις ένα στρώμα χαλικιών του ενός με δύο εκατοστά στον πάτο. Όταν τοποθετήσεις το κουτί στην πινακίδα, άνοιξε στην αρχή τρύπες με μικρότερη μύτη και μετά μεγάλωσε τες για να μην σκιστεί το ξύλο. Μετά βίδωσε το κουτί με βίδα και παξιμάδι από την πλάτη της πινακίδας.

Βάψιμο


Στο project χρησιμοποιήθηκε η ίδια λευκή μπογιά με αυτή του σπιτιού. Μια λαμπερή λευκή μπογιά για ξύλο είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο χρώμα θέλεις να «δανειστείς» από το εξωτερικό του σπιτιού ή όποιο επιθυμείς, απλά το λευκό με τα χρυσά γράμματα δημιουργεί σπουδαίο ζευγάρι με πολυτελές look.

Τοποθέτησε τους αριθμούς


Έχοντας την πινακίδα σε λεία επιφάνεια, τοποθέτησε τους αριθμούς, κάλυψε τους με ένα ύφασμα και χτύπα απαλά με σφυρί. Οι αριθμοί θα έχουν αφήσει σημάδια από τα ποδαράκια τους, αποκαλύπτοντας τα σημεία που πρέπει να τρυπήσεις. Ύστερα από το τρύπημα, σπρώξε τους αριθμούς στις καθορισμένες τρύπες με πίεση και θα σφηνώσουν.

Φύτεψε την γλάστρα


Σε καλύψαμε ως προς τις τρύπες στράγγισης ή το χαλίκι. Τώρα έχει σειρά η επιλογή του φυτού. Επέλεξε φυτά σύμφωνα με την τοποθεσία και τον ήλιο του σπιτιού, κάτι που θα αντέξει για πολλά χρόνια ή κάτι που θα αλλάζεις με την εποχή. Αν όμως αποφασίσεις να κάνεις το DIY με πολύ ζεστό καιρό, επέλεξε κακτάκια, αλόες ή παχύφυτα.

Αν έχει κρύο επέλεξε κάτι ανθεκτικό στο κρύο. Μπορείς πάντα να βάλεις και ψεύτικα φυτά, αλλά είναι λιγάκι κρίμα μετά από τόσο κόπο να μην βάλεις κάτι ζωντανό. Όμως δεν θέλουν πότισμα. Να τα λέμε και αυτά.


Το αποτέλεσμα είναι μια σούπερ πρακτική και πάνω απ’ όλα όμορφη πινακίδα-γλάστρα, όπου ο ταχυδρόμος θα έρχεται πάντα στην ώρα του!

*Αν κάνεις την πινακίδα μεγαλύτερη, μπορείς να προσθέσεις και το γραμματοκιβώτιο!

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Δημιουργία εξυπνου σπιτιού: Διάβασε έναν οδηγό για αρχάριους!

Η έννοια του "έξυπνου σπιτιού" έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με την τεχνολογία…

18/05/2024

15 Εκπληκτικοί Φράχτες που σίγουρα θα ζηλέψουν οι γείτονες σου!

Και φυσικά οι γείτονες δεν θα ζηλέψουν μόνο, αλλά δεν θα μπορούν να δουν! Αυτή…

11/05/2024

11 κατασκευές που μπορείς να κάνεις στον κήπο σου σε ένα σαββατοκύριακο!

Η Άνοιξη είναι εδώ και ήρθε ο καιρός ο κήπος ή η αυλή σου να…

11/05/2024

Είναι η κηπουρική στον κήπο ή στο μπαλκόνι η καλύτερη ψυχοθεραπεία;

Βάλε τα γάντια και δες γιατί η κηπουρική είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία που θα μπορούσες…

11/05/2024

8 κορυφαίοι μικροί κήποι και εξωτερικοί χώροι!

Ο καθένας δουλεύει με αυτό που έχει και έτσι στην περίπτωσή μας σου παρουσιάζουμε μερικούς…

11/05/2024

Καλοκαιρινή Διακόσμηση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα!

Αν θέλεις να αναζωπυρώσεις την καλοκαιρινή ρομαντική σου διάθεση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα για εσωτερικούς…

11/05/2024