Αν κάποιος μετακομίζει σε νέο σπίτι και τα διαθέσιμα χρήματα δεν βοηθούν, τις περισσότερες φορές στην ανάγκη να επιπλώσει ένα σπιτικό από το μηδέν, καταφεύγει σε αμφιβόλου αισθητικής λύσεις. Αυτό συμβαίνει συχνά, όταν αφήνεις τα μεγάλα έπιπλα για το τέλος και έχεις αγοράσει ένα σωρό περιφερειακά έπιπλα και διακοσμητικά, ώστε το σπίτι να δείχνει γεμάτο.
Σημείωσε τα έπιπλα που χρειάζεσαι, τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά και την δυνατότητα παράδοσης (άμεσα-κατόπιν παραγγελίας). Στην συνέχεια δες τα αντικείμενα του άρθρου μας, τα οποία είναι οικονομικά και βασικά για κάθε σπίτι. Ύστερα, βρες ή παρήγγειλε τα μεγάλα έπιπλα, δίνοντας ημερομηνία παράδοσης, αυτή που σε βολεύει.
Τέλος βρες τα περιφερειακά: φωτισμό, έπιπλα για αποθήκευση και τραπεζάκια. Έχε πάντα στο μυαλό σου ότι δεν χρειάζεται να αγοράσεις τα πάντα μονομιάς, αλλά σίγουρα αυτά χωρίς τα οποία δεν θα μπορείς να ονομάσεις τον χώρο σου σπίτι.
Η είσοδος είναι η «βιτρίνα» του εσωτερικού του σπιτιού που δημιουργεί την πρώτη εντύπωση. Ταυτόχρονα, ο χώρος που ξεφορτώνεσαι τα περισσότερα αντικείμενα όταν μπαίνεις και ο χώρος που παίρνεις πράγματα για να βγεις. Βοηθά συνολικά το σπίτι να φαίνεται οργανωμένο. Θα χρειαστείς:
Η είσοδος του σπιτιού σου είναι σε καλό δρόμο και σε δεύτερο χρόνο θα δεις τον φωτισμό, καθρέφτη πάνω από την κονσόλα ή κάποιον πίνακα ζωγραφικής.
Συνήθως το πρώτο διαμέρισμα που παίρνει κάποιος δεν έχει εκπληκτική κουζίνα, εφόσον δεν είναι νέα οικοδομή. Έχει παλιά ή φθηνά υλικά που δεν αλλάχθηκαν ποτέ είτε γιατί αυτός είναι ο λόγος που το πήρες φθηνά ή επειδή είναι ενοικιαζόμενο. Οι πρώτες αλλαγές ή αγορές που θα κάνεις στην κουζίνα είναι:
Σε δεύτερο χρόνο θα ασχοληθείς με 2-3 γλαστράκια με μυρωδικά, τα υπόλοιπα μαγειρικά σκεύη και πιθανώς με την διακόσμηση με κάδρα ή πίνακες.
Αν έχεις κρεβάτι και καλό στρώμα είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Εναλλακτικά χρειάζεσαι:
Αργότερα θα ασχοληθείς με σκεπάσματα, τον φωτισμό και χαλί, μοκέτα ή προβιές.
Αν το σπίτι είναι παλιό, το πιο πιθανό είναι να είναι και το design 30-40 ετών. Αν είναι σε καλή κατάσταση απλά γυάλισε τα πλακάκια και καθάρισε το μπάνιο από άλατα. Ύστερα θα χρειαστείς:
Αργότερα μπορείς να καταπιαστείς να βρεις κεριά, αρωματιστή και αιθέρια έλαια, δίσκο μπάνιου και άλλα προϊόντα άνεσης, χωρίς υπερβολές.
Εδώ θα σου φύγει ο κύριος όγκος των χρημάτων, οπότε καλό είναι να το σχεδιάσεις μακροπρόθεσμα. Τα πρώτα πράγματα που θα χρειαστείς είναι:
Προτείνουμε επιδαπέδιο φωτιστικό, επειδή το σαλόνι μπορεί να σταθεί και με ένα απλό μεταλλικού χρώματος ντουί, με μια όμορφη λάμπα διακόσμησης, μέχρι να έχεις την άνεση να αγοράσεις φωτιστικό οροφής. Στο τέλος θα προσθέσεις χαλί ή μοκέτα, μαξιλάρια διακόσμησης, πίνακες και 1-2 πολυθρόνες αν έχεις την άνεση και τον χώρο!
Στους περισσότερους από εμάς δεν αρέσουν τα τεχνητά φυτά και δέντρα γιατί πιστεύουμε πως είναι…
Αν θέλεις να διακοσμήσεις ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα ή να θέλεις να ομορφύνεις τον χώρο…
Η επένδυση του τοίχου με panels απο 3D πηχάκια αποτελεί μια καινοτόμο και δημοφιλή λύση…
Αυτές οι 14 τάσεις διακόσμησης, αναμένεται να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά από τον Σεπτέμβρη και…
Αν το σπίτι σου έχει χαμηλά ταβάνια (κοινώς χαμηλοτάβανο) ή αν απλά έχει κανονικό ύψος…
Αν υπάρχει ένα χρώμα που έχουμε φτάσει στο σημείο να λατρέψουμε, αυτό είναι το γκρι.…