ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Τα 8 καλύτερα τσιμεντένια ρετρό πλακάκια μέσα από 10 φωτογραφίες!

Τα τσιμεντένια πλακάκια θεωρούνται ότι πιο προσιτά πολυτελές υπάρχει, χάρη στα ρετρό ελαφρά ξεθωριασμένα χρώματα που διαθέτουν και την λίγο σαγρέ υφή. Γνώρισε τα!

Τα περισσότερα από αυτά τα πλακάκια σου δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσεις το παραδοσιακό στυλ και την αισθητική περασμένων εποχών, μέσω προηγμένων τεχνολογιών ψηφιακής εκτύπωσης που δημιουργούν εγκαυστικά πρότυπα.

Αυτού του είδους τα πλακάκια προτιμώνται για τα μοτίβα και την υφή τους, ειδικά σε μοντέρνες κουζίνες, ώστε να δημιουργήσουν αντίθεση μέσω της διαφοράς των στυλ και να δώσουν μια παλιομοδίτικη λογική σαν να υπήρχαν για πάντα στον χώρο. Θα χαρείς να μάθεις ότι δραστηριοποιούνται και αρκετές ελληνικές εταιρείες, κάποιες δε, με δωρεάν μεταφορικά από ένα ποσό και πάνω.


Τα απαλά πράσινα πλακάκια με το φθαρμένο στυλ και τα αστέρια που εκπλήσσουν, μετατρέπουν τον χώρο από συνηθισμένο σε όμορφο. Σε καλούν να τα αγγίξεις και να προσέξεις την αντίθεση με τον μοντέρνο νιπτήρα!


Αυτά τα γεωμετρικά πλακάκια με κύβους χαρίζουν προσωπικότητα σε έναν χώρο που δεν υπολείπεται αυτής, με rustic, βιομηχανικές, αλλά και μινιμαλιστικές επιρροές . Το καλό με τα τσιμεντένια πλακάκια δεν είναι ότι απλά μοιάζουν ρετρό, αλλά ότι είναι ιδανικά για πατώματα κουζίνας, καθώς ως πλακάκια με υφή, δεν γλιστρούν!


H νησίδα ντυθηκε με πλακάκια τσιμέντου περίπου 1,5-2 τετραγωνικών μέτρων με κόστος από 30-40 ευρώ. Ταυτόχρονα άλλαξε όλο το δωμάτιο. Δεν χρειάζεσαι άλλο κίνητρο πέρα από την σύγκριση κόστους και επιρροής στον χώρο…


Κόντρα στον μαρμάρινο πάγκο έχουμε πλακάκια γεωμετρικού τύπου που δείχνουν να έχουν φυσικές φθορές 40 ετών, ενώ κατασκευάστηκαν τον ίδιο χρόνο.

Αυτού του είδους τα πλακάκια προτιμώνται για τα μοτίβα και την υφή τους, ειδικά σε μοντέρνες κουζίνες, ώστε να δημιουργήσουν αντίθεση μέσω της διαφοράς των στυλ


Η κεντρική μας φωτογραφία απεικονίζει μια κουζίνα με πολλές vintage και ρετρό αναφορές όπου τα subway πλακάκια του τοίχου συμπληρώνονται από τα τσιμεντένια γεωμετρικά πλακάκια του πατώματος.


Η δεύτερη νησίδα του αφιερώματος με τσιμεντένια πλακάκια, αυτή την φορά bohemian! Ο γρανίτης που αποτελεί το υλικό κατασκευής της νησίδας, διευκόλυνε την τοποθέτηση κολακεύοντας και αναδεικνύοντας τα πλακάκια με τον καλύτερο τρόπο.


Μοτίβο ναυτικής πλέξης σε άσπρο και μαύρο δίνει έναν παλιομοδίτικο τόνο χωρίς να σε περιορίζει στην ναυτική διακόσμηση. Η κουζίνα όσο είναι ρετρό, άλλο τόσο είναι μοντέρνα.

Η τελευταία μας κουζίνα χρησιμοποιεί τσιμεντένια πλακάκια με τους πιο ευφάνταστους τρόπους: τόσο στον πάγκο της κουζίνας, όσο και στην εσοχή στον τοίχο που κατέληξε ραφιέρα.


Το σομόν σχέδιο θα μπορούσε να σταθεί με μεταλλικές λεπτομέρειες κάθε υλικού, ενώ παρά το χρώμα τους, τα πλακάκια μπορούν και είναι unisex.

Θέλεις μια ακόμα πιο οικονομική λύση; Ρίξε μια ματιά στα αυτοκόλλητα πλακάκια και μεταμόρφωσε τα πλακάκια σου απο 0,70€ !!!

 

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Δημιουργία εξυπνου σπιτιού: Διάβασε έναν οδηγό για αρχάριους!

Η έννοια του "έξυπνου σπιτιού" έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με την τεχνολογία…

18/05/2024

15 Εκπληκτικοί Φράχτες που σίγουρα θα ζηλέψουν οι γείτονες σου!

Και φυσικά οι γείτονες δεν θα ζηλέψουν μόνο, αλλά δεν θα μπορούν να δουν! Αυτή…

11/05/2024

11 κατασκευές που μπορείς να κάνεις στον κήπο σου σε ένα σαββατοκύριακο!

Η Άνοιξη είναι εδώ και ήρθε ο καιρός ο κήπος ή η αυλή σου να…

11/05/2024

Είναι η κηπουρική στον κήπο ή στο μπαλκόνι η καλύτερη ψυχοθεραπεία;

Βάλε τα γάντια και δες γιατί η κηπουρική είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία που θα μπορούσες…

11/05/2024

8 κορυφαίοι μικροί κήποι και εξωτερικοί χώροι!

Ο καθένας δουλεύει με αυτό που έχει και έτσι στην περίπτωσή μας σου παρουσιάζουμε μερικούς…

11/05/2024

Καλοκαιρινή Διακόσμηση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα!

Αν θέλεις να αναζωπυρώσεις την καλοκαιρινή ρομαντική σου διάθεση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα για εσωτερικούς…

11/05/2024