ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Οι τοίχοι μέσα στο σπίτι σου ζωντανεύουν με τον κάθετο κήπο!

Όταν πρόκειται για ζωντανούς τοίχους ή κάθετους κήπους αγγίζουμε ένα αγαπημένο μας θέμα: την δημιουργία κήπων. Όταν μάλιστα έχεις πολλές επιλογές, τότε όλα γίνονται ονειρικά!

Οι κάθετοι κήποι δεν είναι μόνο όμορφοι στην διακόσμηση· είναι ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσεις την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου. Όπως πλέον γνωρίζουμε πολλά από αυτά (σπαθίφυλλο, κισσός, ζάμια, δράκαινα κ.α. ) φιλτράρουν κάποιες από τις πιο επικίνδυνες τοξίνες του νοικοκυριού και μας χαρίζουν καθαρό οξυγόνο!

Ένα μοντέρνο σαλόνι υπογείου που περιλαμβάνει κάθετο ζωντανό κήπο, προσδίδει ζωή σε ένα χώρο. Αυτό έχει τεράστια αξία για ένα σημείο κάτω από την γη χωρίς φυσικό φως.

Ο κανόνας για το ποια φυτά θα χρησιμοποιήσεις στον ζωντανό τοίχο σου, είναι η ποσότητα φυσικού φωτός στο δωμάτιο, αν θα τα βλέπει απευθείας ήλιος και οι ανάγκες των φυτών σε νερό. Φυσικά μια καλή επιλογή είναι τα τροπικά ή παραποτάμια φυτά που έχουν συνηθίσει κάτω από την σκιά μεγάλων δέντρων. Ταυτόχρονα θα σου δώσουμε πολλές ιδέες για εξωτερικό χώρο! Ξεκινάμε;

Σε ένα στούντιο διαλογισμού στο Manhattan, ο διαγώνιος κάθετος κήπος, δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα και υφή, ενισχύοντας τον ζεν χαρακτήρα του χώρου.


Ο κάθετος κήπος δένει υπέροχα με το μοντέρνο πρόσωπο αυτού του σπιτιού στο Denver, αποτελώντας όαση ζωντάνιας και χρώματος σε έναν χώρο με έμφαση στα γήινα χρώματα.


Σε έναν χώρο, κάτι μεταξύ ταράτσας και αίθριου, οι δίδυμοι κάθετοι τοίχοι αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι πλούσιοι σε υφή και στυλ ενώ ταυτόχρονα αποτελούν επιλογές χαμηλής συντήρησης. Αντίστοιχες κατασκευές είτε ποτίζονται με αυτόματο πότισμα από ψηλά, είτε από το έδαφος με βροχή. Εξαρτάται πάντα το ύψος του κήπου. 


Από τους πιο ιδιαίτερους σχεδιαστικά και τεχνικά ζωντανούς τοίχους του αφιερώματος. Διαθέτει 6 διαφορετικά φυτά που σχηματίζουν κάτι σαν ουράνιο τόξο. Είναι μια πανέμορφη επιλογή για το μινιμαλιστικό σπίτι που βρίσκονται και δίνουν ζωή στον χώρο.


Βρισκόμαστε στο Miami όπου το τροπικό κλίμα (μην ξεχνάμε ότι το Miami έχει όλα τα χαρακτηριστικά των τροπικών, όπως τους συχνούς τυφώνες) επιτρέπει την τοποθέτηση αντίστοιχων φυτών, με αποτέλεσμα να έχουμε έναν εξαιρετικά όμορφο ζωντανό τοίχο. Η επιλογή του τσιμέντου αντί για πλακάκια, τονίζει ακόμα περισσότερο την ομορφιά της δουλειάς αυτής.


Ο φεγγίτης κάνει την δημιουργία αυτού του ζωντανού τοίχου πολύ πιο εύκολη από όσο θα φανταζόμασταν. Την ίδια στιγμή ανοίγει την πόρτα σε φυτά με μεγαλύτερες ανάγκες σε φυσικό φως, χωρίς να κλείνει την πόρτα σε φυτά σκιάς/ημισκιάς. Το πιο χαρούμενο, παιχνιδιάρικο και οικογενειακό μινιμαλιστικό σπίτι του αφιερώματος. 


Σε μια τραπεζαρία και κουζίνα με βιομηχανικό και ρουστίκ ύφος, ο κάθετος κήπος δίνει χρώμα και αποτελεί το τρίτο χρώμα μετά το χρώμα του ξύλου και το κρεμ των τοίχων. Τα φωτιστικά μαγεύουν όποιον τα αντικρίσει. 


Ένα μεγάλο και στιβαρό πάνελ από κέδρο αποτελεί την βάση για έναν πανέμορφο κάθετο κήπο, όπου τα ίδια φυτά επαναλαμβάνονται περιοδικά. Το έντονο ανάγλυφο κατατάσσει αυτόν τον ζωντανό τοίχο στους πιο όμορφους από άποψη υφής.


Μια πλειάδα διαφορετικών φυτών τοποθετημένα σε πάνελ, αναγάγει αυτό το μπάνιο στο πιο αποκλειστικό spa του κόσμου. Αν αντιγράψεις την ιδέα, το δικό σου ησυχαστήριο. 


Ένα ορθογώνιο πάνελ αποτελεί το επίκεντρο της προσοχής στο εικονιζόμενο αίθριο. Τοποθετήθηκαν φυτά με διαφορετικά χρώματα και πλούσια υφή που μαγνητίζουν τα βλέμματα. 


Όταν ο αρχιτέκτονας σκέφτεται να τοποθετήσει έναν ζωντανό τοίχο σε ένα μεγάλο μέρος της πρόσοψης του απαντάς «Ναι!». Αν η γεωμετρική κατασκευή του σπιτιού είναι εντυπωσιακή από μόνη της, τότε με τον τρομερά μελετημένο ζωντανό τοίχο, περνάει σε άλλο επίπεδο. 


Ένα έτοιμο κουτί φύτευσης αποδεικνύει ότι το μέγεθος δεν μετράει όταν προσθέτεις πράσινο στο σπίτι. Απλό, βιώσιμο και χρωματιστό αποτέλεσμα.


Ένας κάθετος τοίχος των 6+ μέτρων, με μεγάλη ποικιλία σε φυτά και αποχρώσεις, προσθέτει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτό το σπίτι. Κυρίως προσθέτει υφή σε ένα μινιμαλιστικό σπίτι με καθαρές γραμμές.


Πάλι σε τραπεζαρία με βιομηχανικό στυλ, χρησιμοποιήθηκαν παλέτες για να δημιουργήσουν ένα ζωντανό τοίχο, με μεγάλη ποικιλία φυτών, υφής και χρωμάτων. Φυσικά το μπλε του ουρανού ομορφαίνει υπερβολικά την φωτογραφία, όμως δεν παύει να αποτελεί από τα καλύτερα δωμάτια του αφιερώματος. Να σχολιάσεις τον τοίχο, τις καρέκλες, την τραπεζαρία ή τα φωτιστικά; Όλα είναι υπέροχα.

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Δημιουργία εξυπνου σπιτιού: Διάβασε έναν οδηγό για αρχάριους!

Η έννοια του "έξυπνου σπιτιού" έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με την τεχνολογία…

18/05/2024

15 Εκπληκτικοί Φράχτες που σίγουρα θα ζηλέψουν οι γείτονες σου!

Και φυσικά οι γείτονες δεν θα ζηλέψουν μόνο, αλλά δεν θα μπορούν να δουν! Αυτή…

11/05/2024

11 κατασκευές που μπορείς να κάνεις στον κήπο σου σε ένα σαββατοκύριακο!

Η Άνοιξη είναι εδώ και ήρθε ο καιρός ο κήπος ή η αυλή σου να…

11/05/2024

Είναι η κηπουρική στον κήπο ή στο μπαλκόνι η καλύτερη ψυχοθεραπεία;

Βάλε τα γάντια και δες γιατί η κηπουρική είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία που θα μπορούσες…

11/05/2024

8 κορυφαίοι μικροί κήποι και εξωτερικοί χώροι!

Ο καθένας δουλεύει με αυτό που έχει και έτσι στην περίπτωσή μας σου παρουσιάζουμε μερικούς…

11/05/2024

Καλοκαιρινή Διακόσμηση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα!

Αν θέλεις να αναζωπυρώσεις την καλοκαιρινή ρομαντική σου διάθεση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα για εσωτερικούς…

11/05/2024