ΓΡΑΦΕΙΟ

Γραφείο για…δύο! Ιδέες για γραφείο σε μικρούς χώρους!

Σε νεοσύστατες μικρές εταιρείες τεχνολογίας και υπηρεσιών, το μεγαλύτερο κόστος είναι το γραφείο. Εμείς προτείνουμε λύσεις για γραφεία 2-4 ατόμων!

Η λογική λέει πως σε μια νέα επιχείρηση, το σημαντικό είναι να κρατήσεις τα έξοδα λειτουργίας χαμηλά, μέχρι να αρχίσεις να βγάζεις κέρδος και να ρίξεις τα χρήματα στην περαιτέρω ανάπτυξη.


Με υπέροχη διακόσμηση σε άσπρο και μαύρο, πρόκειται για ένα γραφείο που μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι και 4 άτομα, με εξαιρετικό φυσικό φως και θέα. Το φυσικό φως μειώνει τα έξοδα ηλεκτροδότησης και ο χώρος είναι λειτουργικός με δυνατότητα υποδοχής πελατών.

Το ίδιο χρειάζεται αν δύο άτομα εργάζονται από το σπίτι τους ή αν θέλεις να στήσεις ένα μικρό γραφείο που μπορεί να δουλέψει με χώρο για 1-2 υπολογιστές και μια βιβλιοθήκη (βλέπε λογιστικό). Οι λύσεις έμπνευσης που ακολουθούν μπορούν να εξυπηρετήσουν μέχρι και 4 άτομα, ενώ τα γραφεία διαθέτουν προσωπικότητα για καλύτερη ψυχολογία των εργαζομένων!


Σε μπεζ και μαύρο με απόλυτα χαλαρωτική θέα στο πράσινο, αυτό το γραφείο διαθέτει πολλά συρτάρια, βιβλιοθήκη και φιλοξενεί μέχρι 2 άτομα. Το μεγάλο παράθυρο από την μια ξεκουράζει τον χρήστη του υπολογιστή, από την άλλη πιθανώς να αποσπά και την προσοχή του. Απόλυτα λειτουργικό με χρωματικά ουδέτερες επιλογές.


Rustic και μινιμαλιστικό, το εντοιχισμένο γραφείο μπορεί να εξυπηρετήσει 2 άτομα, ενώ διαθέτει επαρκή ποσότητα φυσικού φωτός και πολλά ντουλάπια. Θα ήταν επιθυμητό να έχει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στις θέσεις εργασίας, αλλά δεν αποτελεί πάντα πρόβλημα. Η διάταξη του χώρου είναι λειτουργική, αλλά δεν μπορούν να φιλοξενηθούν πελάτες.

Τυπικά διαθέτει 3 άνετες θέσεις εργασίας και εύκολη πρόσβαση στην βεράντα για ένα γρήγορο αναζωογονητικό διάλειμμα. Είναι ευάερο και ευήλιο δωμάτιο ιδανικό για εργασία και θέα σε καλάμια και μπαμπού. Επίσης, δεν ενδείκνυται για φιλοξενία πελατών.


Μοντέρνο γραφείο με mid-century πινελιές. Ζεστός χώρος με φυσικό φως και ατομικά παράθυρα στα δύο πόστα εργασίας, διαθέτει ικανό αποθηκευτικό χώρο, αλλά ούτε αυτό δεν διαθέτει δυνατότητα εξυπηρέτησης πελατών. Μόνο για εργασία μέσω υπολογιστή!


Φωτεινό άσπρο γραφείο σε εσωτερικό ημιώροφο. Το πλαϊνό παράθυρο χαρίζει το απαραίτητο φυσικό φως, ενώ η βιβλιοθήκη προσφέρει άπλετο αποθηκευτικό χώρο. Ιδανική λύση για λογιστικό γραφείο. Το ελενίτ στην οροφή δεν ενθουσιάζει, αλλά θα έχεις ωραίο soundtrack όποτε… βρέχει!

Ένα γραφείο σπιτιού με δύο θέσεις εργασίας. Σίγουρα είναι λειτουργικό και καλαίσθητο, ιδανικό για υπηρεσίες διαδικτύου.


Το ορθογώνιο παράθυρο πάνω δεξιά και αυτό στην μέση αριστερά χαρίζουν το απαιτούμενο φυσικό φως σε χώρο με δευτερεύον χρώμα το λαμπερό κίτρινο. Χρειάζονταν μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος, αν και η επιφάνεια εργασίας είναι αρκετά μεγάλη. Πολύ ταιριαστό για υπηρεσίες τεχνολογίας.


Γωνιακό γραφείο, από τα λίγα κατάλληλα για υποδοχή ραντεβού (γραμματειακή υποστήριξη) και δευτερευόντως για εξυπηρέτηση. Όμορφη, λιτή και χαλαρωτική ζεν διακόσμηση!


Στενό γραφείο για δύο με λευκό και φυσικό ξύλο. Ίσως τα ράφια και το σύνθετο αριστερά να μην έχουν λόγο ύπαρξης, είναι όμως πολύ καλό για γραμματειακή υποστήριξη, υπηρεσίες τεχνολογίας ή υποστηρικτική εργασία, στο μεγάλο γραφείο απέναντι. Δεν θα θέλαμε να βρισκόμαστε εκεί με κλειστή πόρτα.


Στην εσοχή του σαλονιού μπήκε το εντοιχισμένο γραφείο με δύο θέσεις εργασίας. Η γραμμική και γεωμετρική διακόσμηση είναι ονειρική, ενώ ο χώρος λειτουργεί τέλεια για υπηρεσίες διαδικτύου. Το διάλειμμα γίνεται στον όμορφο καναπέ και το τραπεζάκι από φελλό.


Σπιτικό γραφείο με αποθηκευτικό χώρο, όπου αξιοποιεί τον διάδρομο. Κάθε τέτοιος χώρος είναι λειτουργικός για εργασία, αλλά απαιτεί εύκολη πρόσβαση σε μπαλκόνι ή κήπο για να ηρεμεί κάποιος από τον υπολογιστή (*Υπολόγισε πως απαιτούνται 3 διαλείμματα των 5-10 λεπτών στο 8ωρο μόνο για την όραση, όπου πρέπει να κοιτάς σε απόσταση άνω των 10 μέτρων). Αλλιώς αποτελεί ένα μοντέρνο μπουντρούμι.


Πολλά εκλεκτικά και rustic χαρακτηριστικά, χωρίς άνετες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερο βάρος στο φαίνεσθαι. Ο φυσικός φωτισμός είναι ελλιπής, οπότε απαιτούνταν λευκός φωτισμός στο δωμάτιο. Χωρίς ικανό αποθηκευτικό χώρο.


Άλλος ένας αξιοποιημένος διάδρομος, με πρόσβαση στο μπαλκόνι με θέα το πράσινο. Έμφαση στο άσπρο, με έξυπνη παρέμβαση το ζεστό φως πίσω από τους υπολογιστές που σβήνει την ένταση της οθόνης. Ακατάλληλο για υποδοχή πελατών, εξαιρετικό για εξυπηρέτηση μέσω διαδικτύου. Με δεκάδες χώρους αποθήκευσης και μινιμαλιστικό ύφος.


Μια όμορφη all-white σοφίτα με φυσικό φως απο δεξιά, που μπορεί να εξυπηρετήσει οριακά μέχρι 3 άτομα με προσθήκη άλλης μιας συρταριέρας.

Οικονομική λύση στα πλαίσια της εποχής, αλλά ίσως όχι ιδανικός για χώρος εργασίας (δυσκολία διαλείμματος, αποθηκευτικοί χώροι, αδυναμία υποδοχής πελατών). Θα ταίριαζε μόνο για υπηρεσίες διαδικτύου!

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Δημιουργία εξυπνου σπιτιού: Διάβασε έναν οδηγό για αρχάριους!

Η έννοια του "έξυπνου σπιτιού" έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με την τεχνολογία…

18/05/2024

15 Εκπληκτικοί Φράχτες που σίγουρα θα ζηλέψουν οι γείτονες σου!

Και φυσικά οι γείτονες δεν θα ζηλέψουν μόνο, αλλά δεν θα μπορούν να δουν! Αυτή…

11/05/2024

11 κατασκευές που μπορείς να κάνεις στον κήπο σου σε ένα σαββατοκύριακο!

Η Άνοιξη είναι εδώ και ήρθε ο καιρός ο κήπος ή η αυλή σου να…

11/05/2024

Είναι η κηπουρική στον κήπο ή στο μπαλκόνι η καλύτερη ψυχοθεραπεία;

Βάλε τα γάντια και δες γιατί η κηπουρική είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία που θα μπορούσες…

11/05/2024

8 κορυφαίοι μικροί κήποι και εξωτερικοί χώροι!

Ο καθένας δουλεύει με αυτό που έχει και έτσι στην περίπτωσή μας σου παρουσιάζουμε μερικούς…

11/05/2024

Καλοκαιρινή Διακόσμηση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα!

Αν θέλεις να αναζωπυρώσεις την καλοκαιρινή ρομαντική σου διάθεση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα για εσωτερικούς…

11/05/2024