ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

7 έξυπνες λύσεις αποθήκευσης για μικρά υπνοδωμάτια

Μήπως το υπνοδωμάτιο σου είναι μικρό και δεν έχεις επαρκή αποθηκευτικό χώρο; Εμείς θα σου προσφέρουμε 7 λύσεις αποθήκευσης που πιθανόν να μην έχεις σκεφτεί!

Αν το υπνοδωμάτιο σου είναι πολύ μικρό ή απλά το κρεβάτι σου είναι πολύ μεγάλο και δεν περισσεύει χώρος για συρταριέρα ή άλλα έπιπλα αποθήκευσης, τότε οφείλεις να σκεφτείς λίγο πιο δημιουργικά.


Γνωρίζουμε τον χώρο κάτω από το κρεβάτι ως χώρο αποθήκευσης. Σκέφτηκες όμως ποτέ τι μπορείς να κάνεις με τον χώρο κάτω από την συρταριέρα; Αν η συρταριέρα σου έχει πόδια λίγο παραπάνω από 10 εκατοστά, τότε μπορείς πολύ άνετα να τοποθετήσεις λίγα κουτιά αποθήκευσης από κάτω.

Όλες οι λύσεις που θα σου προτείνουμε είναι οικονομικές ή χρησιμοποιούν έπιπλα που ήδη διαθέτεις. Στην περίπτωση δε, που μπορείς να κάνεις μια απλή εγκατάσταση, να χειριστείς τρυπάνι ή απλά να κολλήσεις κάποια αντικείμενα, τότε πολλά από τα προβλήματα σου θα λυθούν ως δια μαγείας!


Πέρασε ποτέ από το μυαλό σου να τοποθετήσεις μια βιβλιοθήκη πίσω από το κρεβάτι; Είναι μια πολύ πρακτική λύση, αρκεί να μην μένεις σε σεισμογενή περιοχή, όπου στα κάτω ράφια μπορείς να βάλεις τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείς συχνά (θα σε εμποδίζει το κεφαλάρι) και στα πάνω ράφια βιβλία και διακοσμητικά).

Το θετικό είναι ότι μια στενή βιβλιοθήκη δεν εξέχει περισσότερο από 25-30 εκατοστά, ενώ προσφέρει κάθετο αποθηκευτικό χώρο. Για λόγους ασφαλείας καλό θα είναι τα βιβλία να μπουν με το εξώφυλλο να ακουμπά το ράφι και να μην τοποθετήσεις βαριά διακοσμητικά.


Έστω ότι θεωρείς ότι η βιβλιοθήκη έχει ρίσκο, αν κολλήσεις ή απλά δέσεις, 3-4 ξύλινα κιβώτια και τα τοποθετήσεις στα πόδια του κρεβατιού, όχι μόνο θα αποκτήσεις αποθηκευτικό χώρο, αλλά θα έχεις και την περηφάνια του «το έφτιαξα με τα χεράκια μου». Μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο με οριζόντια βιβλιοθήκη, στο ίδιο ύψος με το στρώμα του κρεβατιού. Αν θέλεις διπλή χρησιμότητα, μπορείς να το χρησιμοποιείς και ως πάγκο για να ντύνεσαι, απλά προσθέτοντας ένα μαξιλάρι.


Εδώ το κομοδίνο αντικαταστάθηκε με μια ψηλή και στενή βιβλιοθήκη, με πολύ αποθηκευτικό χώρο καταλαμβάνοντας λίγο περισσότερο χώρο από το κομοδίνο. Τα δύο πιο κοντινά στο κρεβάτι ράφια, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως το κομοδίνο που αντικατέστησες για την λάμπα, το νερό και τα αγαπημένα σου βιβλία!


Αν στο υπνοδωμάτιο έχεις το γραφείο σου ή κονσόλα, τότε απλά με την προσθήκη ενός καλαθιού ή πολλών στοιβαγμένων από κάτω, έχεις κάνει φοβερή δουλειά στο συμμάζεμα του υπνοδωματίου. Σε τέτοια καλάθια όπως της φωτογραφίας, θα τοποθετείς όλα αυτά τα αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι καθημερινά και ταυτόχρονα δεν διαθέτουν συγκεκριμένη θέση στο υπνοδωμάτιο σου.


Φυσικά τα ράφια πάνω από το κρεβάτι μπορούν να αποτελέσουν λύση, εκτός και αν –όπως με την βιβλιοθήκη- η περιοχή που μένεις είναι σεισμογενής. Αν δεν έχεις άλλη επιλογή αποθήκευσης, το ρίσκο προσπερνάται αν μπορείς να τοποθετήσεις ένα πηχάκι στο ίδιο χρώμα με το ράφι που θα χρησιμεύει ως stop.


Αν δεν έχεις ντουλάπες και η συρταριέρα σου δεν είναι αρκετή, τότε μια μπάρα για ρούχα που κρεμιέται από το ταβάνι θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος. Είδες που είχες διπλάσιο χώρο για ρούχα χωρίς να το γνωρίζεις;


Να κάτι που δεν συνηθίζεται: ντουλάπια στο υπνοδωμάτιο. Στην ελληνική κουλτούρα διακόσμησης δεν θεωρείται καν επιλογή, όμως είναι απόλυτα πρακτικό και δεν έχεις τον φόβο του σεισμού.

Το γεγονός ότι αυτά έχουν εσοχή για φωτισμό, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τοποθετήσεις ταινία LED με τηλεχειρισμό, για όμορφη ατμόσφαιρα κάθε στιγμή!

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Δημιουργία εξυπνου σπιτιού: Διάβασε έναν οδηγό για αρχάριους!

Η έννοια του "έξυπνου σπιτιού" έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με την τεχνολογία…

18/05/2024

15 Εκπληκτικοί Φράχτες που σίγουρα θα ζηλέψουν οι γείτονες σου!

Και φυσικά οι γείτονες δεν θα ζηλέψουν μόνο, αλλά δεν θα μπορούν να δουν! Αυτή…

11/05/2024

11 κατασκευές που μπορείς να κάνεις στον κήπο σου σε ένα σαββατοκύριακο!

Η Άνοιξη είναι εδώ και ήρθε ο καιρός ο κήπος ή η αυλή σου να…

11/05/2024

Είναι η κηπουρική στον κήπο ή στο μπαλκόνι η καλύτερη ψυχοθεραπεία;

Βάλε τα γάντια και δες γιατί η κηπουρική είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία που θα μπορούσες…

11/05/2024

8 κορυφαίοι μικροί κήποι και εξωτερικοί χώροι!

Ο καθένας δουλεύει με αυτό που έχει και έτσι στην περίπτωσή μας σου παρουσιάζουμε μερικούς…

11/05/2024

Καλοκαιρινή Διακόσμηση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα!

Αν θέλεις να αναζωπυρώσεις την καλοκαιρινή ρομαντική σου διάθεση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα για εσωτερικούς…

11/05/2024