ΚΗΠΟΣ & ΜΠΑΛΚΟΝΙ

Μετά από εκατό χρόνια απουσίας, η εστία φωτιάς επιστρέφει στα σπίτια μας!

Έχεις ακούσει από την ιστορία για την εστία, το σημείο που διατηρούσαν τη φωτιά; Ουσιαστικά πρόκειται για τζάκια εξωτερικού χώρου χωρίς καμινάδα!

Η φωτιά αποτελούσε το πιο σημαντικό τεχνολογικό όπλο του ανθρώπου για χιλιάδες χρόνια και αυτό που επέτρεψε στον άνθρωπο να εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα. Πλέον οι εστίες, γνωστές και ως fire pits στον χώρο της αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, επέστρεψαν πιο μοντέρνες από ποτέ, στηριζόμενες στην αγάπη του ανθρώπου για την φωτιά.


Εστία με δίσκο πάνω σε τσιμεντένια βάση. Οι πάγκοι είναι επίσης χτιστοί σε τσιμέντο και το ύφος μετατρέπει την εστία σε μεταμοντέρνο βωμό.

Αυτή η αγάπη στηρίζεται στα προαιώνια ανάγκη του ανθρώπου για επιβίωση, κάτι που κατέστη ευκολότερο ακριβώς λόγω της φωτιάς. Οι εστίες αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής σε κάθε εξωτερικό χώρο που εντάσσονται και γύρω τους τοποθετούνται σαλονάκια και πολυθρόνες.

Στην έρημο της Αριζόνα


Στην καρδιά της Αριζόνα, βρίσκεται η Οικία των Brown η οποία περιτριγυρίζεται από έρημο και κάκτους! Στον κήπο χρησιμοποιήθηκαν πολλά ενδημικά φυτά που έχουν συνηθίσει την ξηρασία και τοποθετήθηκε μια βιομηχανική εστία, μαζί με κάποια ίσως άβολα καθίσματα.

Εσωτερική και εξωτερική διασκέδαση


Μια οικογένεια νεαρής ηλικίας ήθελε ένα σπίτι που να μπορεί να φιλοξενεί κόσμο, τόσο μέσα όσο και έξωτερικά στον κήπο. Έτσι οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν μια βυθισμένη εσοχή σχήματος πετάλου με χτιστούς πάγκους και μια εστία ως το επίκεντρο του χώρου. Το γιαπωνέζικο πλατάνι στα δεξιά φωτίζεται απο κάτω και είναι εκπληκτικό!

Πλέον οι εστίες, επέστρεψαν πιο μοντέρνες από ποτέ, στηριζόμενες στην αγάπη του ανθρώπου για την φωτιά.

Εξωτερικός χώρος με γεωμετρική διακόσμηση


Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους αρχιτέκτονες, ήταν να δημιουργήσουν μια οικία που δεν θα φαινόταν παράταιρη από τις υπόλοιπες, αλλά θα διατηρούσε μοντέρνο προφίλ. Έτσι χρησιμοποιήθηκε αρκετό ξύλο, όπως και τα τετράγωνα σκαμπό, γύρω από την κυκλική εστία. Πρόκειται για υβρίδιο μοντερνισμού με ρουστίκ προεκτάσεις.

Στα δάση του Καναδά


Μια εστία 100 μέτρα μακριά από το σπίτι, σε ένα ξέφωτο του δάσους, εντυπωσιάζει με το μινιμαλιστικό της στυλ. Η εστία καθαυτή βρίσκεται μέσα στο χώμα σε μια τρύπα ανάμεσα σε πέτρινο δάπεδο με δύο χτιστούς πάγκους. Πανέμορφη, ήσυχη, με καθαρές γραμμές εντυπωσιάζει με την απλότητα της.

Με τσιμέντο και επένδυση ξύλου


Όταν μιλάμε για εστίες εξωτερικού χώρου, οι επιλογές και τα στυλ είναι αμέτρητα! Εδώ με χαλίκι, τσιμέντο και επένδυση ξύλου, με χτιστό τσιμεντένιο πάγκο και ξύλινα καθίσματα, δίνει ένα πιο μοντέρνο, αλλά ταυτόχρονα ζεν πρόσωπο.

Ορθογώνια εστία


Το σχήμα αν και πιο ασυνήθιστο, δεν εκπλήσσει καθώς υπάρχει και σε φορητά τζάκια. Εδώ είναι μια τσιμεντένια ορθογώνια εστία, τοποθετημένη δίπλα στο πάτωμα deck και την πισίνα χαρίζοντας στυλ και ανεβάζοντας τον πήχη της πολυτέλειας στα ύψη. Το γεγονός ότι και τα 4 στοιχεία της φύσης βρίσκονται παρόντα (φωτιά, νερό, αέρας, γη) του δίνει ένα επιπλέον ενδιαφέρον!

Σαν αρχαίο ανάκτορο


Οι δίσκοι αποτελούσαν επιλογή των αρχαίων για την δημιουργία εστίας, τόσο σε κατοικίες όσο και βωμούς. Σε συνδυασμό με τα πλακάκια ψαροκόκαλο και το άνω deck με το θερινό σινεμά, η πολυτέλεια είναι πανταχού παρούσα.

Τα 4 στοιχεία της φύσης!

Ένα μοντέρνο installation, που έχει δημιουργηθεί από σωλήνες τσιμέντου. Η εστία βρίσκεται μέσα στο νερό προστατευμένη από τους τσιμεντένιους κυλίνδρους. Τα 4 στοιχεία της φύσης είναι παρόντα, ενώ αν απορείς τι φυτά είναι αυτά πίσω, να σε ενημερώσουμε πως είναι μπαμπού! Ο στεγασμένος πάγκος με τον μεγάλο κύλινδρο, είναι από τους πιο όμορφους του αφιερώματος. Ιδανικός χώρος για διαλογισμό!

Μέχρι και στο Malibu


Τα trends δεν έχουν σύνορα! Στο παραθαλάσσιο Malibu, δημιουργήθηκε μια βυθισμένη εστία ώστε η θέα στον κήπο να είναι ανεμπόδιστη. Υπερμοντέρνο με πολύ άνετα καθίσματα από αδιάβροχο και ανθεκτικό στην υγρασία υλικό. Τοποθετήθηκε σε σκιά δέντρου ώστε να είναι διαθέσιμο κάθε ώρα της ημέρας!

Ο μινιμαλισμός στα καλύτερά του


Ένας χτιστός τσιμεντένιος πάγκος κάνει την εμφάνιση του πάνω στα πλακάκια γρανίτη. Μια πανέμορφη μακρόστενη εστία τοποθετήθηκε στο κέντρο. Πανέμορφη ως σύλληψη και κατασκευή, μπορεί να φιλοξενήσει δεκάδες άτομα με στυλ!

Μικρή αλλά θαυματουργή


Σε μόλις 40 τετραγωνικά, η πίσω αυλή διαθέτει εστία φωτιάς, μπάρμπεκιου, νιπτήρα, πισίνα και αρκετό χώρο για καλεσμένους. Η κατοικία στα δεξιά είναι ο ξενώνας!

Εστία φωτιάς χαμηλού προφίλ

Σε ένα πολύ μοντέρνο αλλά μινιμαλιστικά λιτό σπίτι, δεν υπάρχει τίποτα το βαρύ και η εστία εξωτερικού χώρου αποτελεί μια από τις λίγες απολαύσεις.

Ιδανικό στυλ για κοινωνικούς και ανθρωποκεντρικούς ιδιοκτήτες σπιτιών!

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Δημιουργία εξυπνου σπιτιού: Διάβασε έναν οδηγό για αρχάριους!

Η έννοια του "έξυπνου σπιτιού" έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με την τεχνολογία…

18/05/2024

15 Εκπληκτικοί Φράχτες που σίγουρα θα ζηλέψουν οι γείτονες σου!

Και φυσικά οι γείτονες δεν θα ζηλέψουν μόνο, αλλά δεν θα μπορούν να δουν! Αυτή…

11/05/2024

11 κατασκευές που μπορείς να κάνεις στον κήπο σου σε ένα σαββατοκύριακο!

Η Άνοιξη είναι εδώ και ήρθε ο καιρός ο κήπος ή η αυλή σου να…

11/05/2024

Είναι η κηπουρική στον κήπο ή στο μπαλκόνι η καλύτερη ψυχοθεραπεία;

Βάλε τα γάντια και δες γιατί η κηπουρική είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία που θα μπορούσες…

11/05/2024

8 κορυφαίοι μικροί κήποι και εξωτερικοί χώροι!

Ο καθένας δουλεύει με αυτό που έχει και έτσι στην περίπτωσή μας σου παρουσιάζουμε μερικούς…

11/05/2024

Καλοκαιρινή Διακόσμηση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα!

Αν θέλεις να αναζωπυρώσεις την καλοκαιρινή ρομαντική σου διάθεση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα για εσωτερικούς…

11/05/2024