ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ

7 τραπεζαρίες στην κουζίνα για να ξεχάσεις τις επίσημες τραπεζαρίες!

Οποιοδήποτε να είναι το μέγεθος του σπιτιού σου, δεν υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από το να γλιτώνεις πολύτιμο χώρο. Αυτά τα μικρά τραπέζια κουζίνας, τα κατάφεραν περίφημα ενάντια στις πιθανότητες!

Οι κουζίνες στα 7 σπίτια που θα παρακολουθήσεις απέκτησαν μια μικρή καθημερινή τραπεζαρία, με κάποιες από αυτές να φλερτάρουν σοβαρά με το γεγονός να αντικαταστήσουν και την επίσημη.

Στο Δυτικό Hollywood μπροστά από ένα παράθυρο έχει τοποθετηθεί ένα στρογγυλό τραπέζι με θέα στον κήπο. Δίπλα βλέπεις ένα έπιπλο για τα σερβίτσια και στα δεξιά την νησίδα για την προετοιμασία του φαγητού. Τα φυτά ομορφαίνουν τον χώρο και ένα γρήγορο πρωινό γίνεται ιδιαίτερα ευχάριστο.

 

Φυσικά τα μεγέθη που θα δεις δεν επαρκούν για πολλά άτομα στις περισσότερες των περιπτώσεων, αλλά έχουν να αντιπαραβάλουν την άνεση και την ζεστασιά που προσφέρει μια ανεπίσημη τραπεζαρία. Οι περισσότερες μικρές τραπεζαρίες κρύβουν πολλά μυστικά, ενώ κάποιες έχουν και διπλές χρήσεις. Αλλά ας μην σας κρατάμε σε αγωνία, οι 7 τραπεζαρίες στην κουζίνα για να ξεχάσεις τις επίσημες τραπεζαρίες, σε περιμένουν!

 


Σε μια μικρή κουζίνα σχεδόν 170 ετών το στρογγυλό τραπέζι διαθέτει το πιο πρακτικό σχήμα, ώστε ο χρήστης να μην χτυπάει σε αυτό και να μην καταλαμβάνει μεγάλο χώρο. Ταυτόχρονα ο χώρος είναι ακόμα ανοιχτός και η απουσία χαλιού κάτω από το τραπέζι βοηθά σε αυτή την κατεύθυνση. Το φωτιστικό και η μίξη καρεκλών είναι το ίδιο όμορφα, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για την επιλογή πινάκων. Όμως είναι κάτι σύνηθες, οι πίνακες στην κουζίνα να σχετίζονται με τρόφιμα.

 

Αυτός ο όμορφος χώρος φαγητού σε άσπρο και μαύρο έχει τοποθετηθεί ακριβώς μπροστά από την μπαλκονόπορτα. Η διακόσμηση είναι εξαιρετική και ειδικά οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Το τραπέζι-τουλίπα είναι απολύτως στην μόδα και πλαισιώθηκε όμορφα από τις μαύρες καρέκλες. Η ανοιχτή μπαλκονόπορτα παίζει τον ρόλο της δίνοντας περισσότερο χώρο στην μικρή κουζίνα. Το γεγονός ότι η παλέτα παρέμεινε σε άσπρο-μαύρο και η έλλειψη πολλών αντικειμένων, είναι πολύ ευχάριστη για τα μάτια.


 


Σε μια όμορφη κουζίνα αυθεντικής Σκανδιναβικής διακόσμησης στην Στοκχόλμη, φαίνεται από ψηλά η ιδιοφυία του χτιστού πάγκου κουζίνας κόντρα στον τοίχο. Όχι μόνο μπορεί να φιλοξενήσει 3 άτομα με άνεση (διακρίνουμε 4 μαξιλάρια), αλλά μπορεί να έχει και αποθηκευτικό χώρο εφόσον το φτιάξεις με τέτοιες προδιαγραφές. Το παρκέ από ανοιχτόχρωμο βαμμένο ξύλο και οι διαφορετικές αποχρώσεις στις καρέκλες, τον πάγκο της κουζίνας και τον χτιστό πάγκο, δημιουργούν ένα όμορφο mix and match ξύλων που εντάσσεται στην φιλοσοφία της Σκανδιναβικής διακόσμησης.

 


Σε μια φινετσάτη παριζιάνικη κουζίνα, οι λευκοί τοίχοι δημιουργούν ενδιαφέρον με το τραπέζι με πτυσσόμενα φύλλα που έχει βαφτεί σε distressed μπεζ, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη γωνία φαγητού. Τα τραπέζια με πτυσσόμενα φύλλα είναι πολύ πρακτικά πέρα από το στυλ που προσφέρουν, καθώς μπορεί να μεταφερθούν για να εξυπηρετήσουν περισσότερα άτομα ή όπως εδώ να παραμείνουν με το ένα ή τα δύο φύλλα κλειστά. Το σιέλ ψυγείο προσθέτει χρώμα στην μικρή κουζίνα, όπως η ορχιδέα και το τυρκουάζ κουτί αποθήκευσης.

[uc_layout id=17016 title=”Sticky-aftokollito-psygeiou-galazio” ]

 


Αυτή η ηλιόλουστη κουζίνα όχι μόνο έχει χτιστό πάγκο με αποθηκευτικό χώρο και στρογγυλό μικρό μοναστηριακό τραπέζι, αλλά έχει τοποθετηθεί στην γωνία δύο μεγάλων παραθύρων, κάτι που προσθέτει στην αξία του σπιτιού. Στο εξωτερικό αυτές οι έξυπνες προτάσεις διαρρύθμισης εξαργυρώνονται σε περίπτωση πώλησης ή ενοικίασης.


 

 

Τώρα η θέα στα καταπράσινα λιβάδια της Alberta του Καναδά, σίγουρα είναι ένα μεγάλο προσόν για το οποίο δεν μπορούμε να σχολιάσουμε πολλά. Το πάντρεμα της rustic με την mid-century modern διακόσμηση με τόσο αυθεντικά cool ύφος, είναι ένα μικρό στυλιστικό μάθημα για εξοχικά και ορεινές κατοικίες στην Ελλάδα, αν και μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ηλιόλουστη περιοχή της χώρας.

 


Σε ένα πολύ όμορφο ημικυκλικό τραπέζι δίπλα στην κουζίνα, μπορούν να πάρουν το πρωινό τους δύο άτομα, κοιτάζοντας την υπέροχη θέα από το παράθυρο. Το σχήμα του τραπεζιού μπορεί να χρησιμεύσει σε δεκάδες περιπτώσεις και αποτελεί εξαιρετική λύση για μια πλειάδα μικρών χώρων, γκαρσονιερών και φοιτητικών σπιτιών. Την ίδια στιγμή τα μυρωδικά έχουν άμεση χρησιμότητα στην μαγειρική και ταυτόχρονα ομορφαίνουν και αρωματίζουν τον χώρο.

Κάθε χώρος είναι διαφορετικός και αντίστοιχα οι 7 διαφορετικές κουζίνες ξεκινούν και τελειώνουν από διαφορετικό σημείο. Ελπίζουμε οι έξυπνες και πρακτικές φωτογραφίες που επιλέξαμε να σε βοήθησαν να αποκτήσεις ιδέες για μικρές κουζίνες, ώστε να δημιουργήσεις μια αντίστοιχα πρακτική μικρή κουζίνα. Όπως πάντα το decoration.gr είναι εδώ να σου δώσει περισσότερες ιδέες και έμπνευση γύρω από κάθε ανάγκη σου, μέσα από παρεμφερή άρθρα!

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Πινάκες σε καμβά με καλοκαιρινά θέματα: Προσθέτοντας αξία στα δωμάτια των ξενοδοχείων, τα airbnbs και τα ενοικιαζόμενα!

Η διακόσμηση ενός δωματίου μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας καλής και μιας αξέχαστης…

22/04/2024

Επενδυση τοιχου με πηχάκια: Η νεα τάση διακόσμησης του 2024 που κατακλύζει το Pinterest!

Η επένδυση του τοίχου με panels απο 3D πηχάκια αποτελεί μια καινοτόμο και δημοφιλή λύση…

21/04/2024

24 Πέργκολες που θα σε κάνουν να μην ξαναμπείς σπίτι!

Ωραίοι είναι οι κήποι και τα μπαλκόνια, αλλά ο έντονος ήλιος σε εμποδίζει να τα…

12/04/2024

6 τρόποι να δώσεις φως σε ένα μικρό μπάνιο χωρίς παράθυρα!

Τα μικρά βοηθητικά μπάνια ή κάποια μπάνια που είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό μέρος της πολυκατοικίας,…

11/04/2024

7 τρόποι για να φρεσκάρεις την βεράντα ή τον κήπο σου για την Άνοιξη!

Μήπως κάθε φορά που βγαίνεις στο μπαλκόνι ή τον κήπο κοιτάς αριστερά δεξιά χωρίς να…

10/04/2024

10 εύκολοι τρόποι να φρεσκάρεις το σπίτι σου για την Άνοιξη!

Καθώς οι μέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν και ο χειμώνας δίνει την θέση του στην άνοιξη,…

09/04/2024