ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Μπες στο μυστικό διαμέρισμα του Πύργου του Άιφελ!

Ο Πύργος του Άιφελ είναι με διαφορά το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο της Γαλλίας. Γνώριζες όμως ότι ο μηχανικός είχε το δικό του διαμέρισμα, με την καλύτερη θέα στο Παρίσι;

Εδώ λοιπόν ερχόμαστε για να σου δώσουμε σύγχρονες και vintage φωτογραφίες από το διαμέρισμα του Gustave Eiffel σε υψηλή ευκρίνεια και το μόνο που μένει είναι να μπεις στο μυστικό διαμέρισμα του Πύργου του Άιφελ!


Το πρώτο και μέχρι πρότινος μοναδικό διαμέρισμα, ήταν αυτό που σχεδίασε ο ίδιος ο Eiffel για τον εαυτό του, το οποίο και έχει δοθεί προς περιήγηση στο κοινό. Φυσικά αυτό βρισκόταν στην κορυφή, οπότε μπορείς να αντιληφθείς, ότι αποτελούσε το πιο περιζήτητο διαμέρισμα στο Παρίσι!


Όλη η υψηλή κοινωνία της Γαλλίας, ασκούσε αφόρητη πίεση στον μηχανικό, για να τους παραχωρήσει το διαμέρισμα έναντι ενοικίου, έστω και για μια μόνο μέρα! Όμως ο Άιφελ ήταν ανένδοτος και κρατούσε το διαμέρισμα για τον ίδιο και περιορισμένο αριθμό φίλων του.


Φυσικά στο διαμέρισμα αυτό, κατά καιρούς λάμβαναν χώρα διάφορα soirée για τον ίδιο και τους τυχερούς καλεσμένους του. Ένας από αυτούς ήταν και ο εικονιζόμενος Thomas Edison, ο γνωστός πρωτοπόρος του ηλεκτρισμού (παρότι όποιος γνωρίζει την ιστορία του είναι με το μέρος του Τέσλα!).



Σε αυτή την φωτογραφία εικονίζονται ο Thomas Edison, με τον οποίο γνωρίστηκαν κατά την διετή περιοδεία του Edison στην Ευρώπη, η κόρη του Claire Eiffel, ελαιογραφίες και κάποια έπιπλα και μηχανήματα της εποχής.


Το διαμέρισμα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο με το μηχανικό θαύμα του ατσαλιού και των αυστηρών γραμμών. Βρίσκεται στα 300 μέτρα από το έδαφος και στην εποχή του είχε ξύλινα πατώματα, πολύχρωμες ταπετσαρίες με μοτίβα, ελαιογραφίες, πιάνο με ουρά, καναπέδες, πολυθρόνες και μινιμαλιστικά ξύλινα έπιπλα της εποχής. Κάποια από τα έπιπλα έχουν αναπαλαιωθεί και είναι τα ίδια που βρίσκονται στις φωτογραφίες με τα ομοιώματα.


Την ίδια στιγμή, στο διαμέρισμα είχε τοποθετηθεί μετεωρολογικός εξοπλισμός της τελευταίας τεχνολογίας, μια επιστήμη που συγκινούσε ιδιαίτερα τον Άιφελ. Μια επιστήμη την οποία ακολούθησε μέχρι το τέλος της ζωής του, καθώς είχε εγκαταστήσει μηχανήματα παρακολούθησης του καιρού και στο σπίτι του στις Σέβρες.

Το καινούριο διαμέρισμα στον Πύργο του Άιφελ είχε γίνει από την εταιρεία HomeAway σε παλιό συνεδριακό χώρο και θα σας το παρουσιάσουμε σύντομα!


Share

Πρόσφατα Άρθρα

Δημιουργία εξυπνου σπιτιού: Διάβασε έναν οδηγό για αρχάριους!

Η έννοια του "έξυπνου σπιτιού" έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με την τεχνολογία…

18/05/2024

15 Εκπληκτικοί Φράχτες που σίγουρα θα ζηλέψουν οι γείτονες σου!

Και φυσικά οι γείτονες δεν θα ζηλέψουν μόνο, αλλά δεν θα μπορούν να δουν! Αυτή…

11/05/2024

11 κατασκευές που μπορείς να κάνεις στον κήπο σου σε ένα σαββατοκύριακο!

Η Άνοιξη είναι εδώ και ήρθε ο καιρός ο κήπος ή η αυλή σου να…

11/05/2024

Είναι η κηπουρική στον κήπο ή στο μπαλκόνι η καλύτερη ψυχοθεραπεία;

Βάλε τα γάντια και δες γιατί η κηπουρική είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία που θα μπορούσες…

11/05/2024

8 κορυφαίοι μικροί κήποι και εξωτερικοί χώροι!

Ο καθένας δουλεύει με αυτό που έχει και έτσι στην περίπτωσή μας σου παρουσιάζουμε μερικούς…

11/05/2024

Καλοκαιρινή Διακόσμηση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα!

Αν θέλεις να αναζωπυρώσεις την καλοκαιρινή ρομαντική σου διάθεση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα για εσωτερικούς…

11/05/2024