HOME TIPS

Μυρίζει σαν… σπίτι!

Η όσφρηση είναι μια απολύτως βασική αίσθηση που ξυπνά -κυρίως- ευχάριστες αναμνήσεις! Μπορεί να σου ξυπνήσουν μνήμες από τα παιδικά σου χρόνια, τον πρώτο σου έρωτα ή το μέρος που άραζες με την παρέα σου. Κάθε μυρωδιά έχει την δύναμη να ανασύρει μια ανάμνηση και κάθε ανάμνηση μπορεί να σχετιστεί με μυρωδιές.

Αυτά τα μικρά τρικ θα σου λύσουν τα χέρια (με τα οποία κλείνεις τη μύτη σου).

Τα σκουπίδια παρακαλώ!

Δεν σε σώζει πλαστικό, inox και κανένα άλλο υλικό για κάδο. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ξεφορτωθείς τις δυσάρεστες μυρωδιές, εκτός αν πετάξεις τα σκουπίδια! Ειδικά το καλοκαίρι η μυρωδιά των σκουπιδιών είναι πολύ ενοχλητική. Χειμώνα-καλοκαίρι αυτά που πρέπει να πετάτε εντός 24ωρου είναι:

  • Λίπη και φαγητά.
  • Ακαθαρσίες κατοικιδίου ζώου.
  • Πάνες μωρού.
  • Υπολείμματα φαγητού σε υγρή μορφή (αίμα, σάλτσες και ζωμοί).

Έπειτα δοκιμάστε να τοποθετείτε αρωματισμένες σακούλες ή τρίψτε λίγη λεβάντα στο κάτω μέρος του κάδου ΠΡΙΝ βάλετε σακούλα. Όσο πιο αργά πετάτε τα σκουπίδια, τόσο η μυρωδιά, τα βακτήρια και τα μικρόβια μένουν στους κάδους, οπότε γίνεται περισσότερο επιτακτική η πλύση του κάδου; Αν βαριέσαι να πλένεις βρώμικους κάδους σκουπιδιών κάθε μήνα με λεμόνι, μαγειρική σόδα ή ξύδι, απλά πέτα τα σκουπίδια και τελείωνε!

Μαγείρεψε την μυρωδιά!

Υπάρχει κάτι που να μυρίζει πιο ωραία από φρεσκοψημένα αρτοποιήματα όπως το τσουρέκι ή τα μπισκότα; Στα συν ότι θα έχεις και κάτι να φας για πρωινό! Στα απολύτως θετικά ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, το νηστικό αρκούδι που δεν χορεύει και τα δεκάδες παραδείγματα ανθρώπων που ήρθαν κοντά με ένα γλυκό «από τα χεράκια μου» και μετά με…επιδόρπιο.



Μαγικός ζωμός

Θέλεις να νιώσεις δρυίδης της αρωματοποιίας; Πάρε ένα κατσαρολάκι αποκλειστικά για να σιγοβράζεις αιθέρια έλαια ή αποξηραμένα φύλλα. Μετά το σημείο βρασμού, κάποια έλαια και μυρωδιές εξατμίζονται και χάνονται. Από βότανα και φύλλα προτίμησε αποξηραμένη λεβάντα, ευκάλυπτο που θα βρεις παντού, δενδρολίβανο (αλλά όχι τις βραδινές ώρες) και την μαγική μαντζουράνα! Μετά η μυρωδιά μένει σε όλο το σπίτι με πολύ μικρό κόστος.



Φυτά και βολβοί!

Τα ζουμπουλάκια είναι ένα μικρό θαύμα της φύσης. Θα τα βρείτε σε μικρά γλαστράκια 4 μήνες τον χρόνο, από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τον Ιούνιο με κόστος από 1 μέχρι 2 ευρώ! Έχουν πολύ έντονη μυρωδιά, είναι βολβοί που μπορεί να ανθίσουν και δύο φορές (!) και πιάνουν χώρο 5×5 εκατοστά! Για το σπίτι, το γραφείο ακόμα και το αυτοκίνητο. Αντίστοιχα, η γαρδένια, το γιασεμί, ο βασιλικός, ο δυόσμος και η μαντζουράνα μπορούν εύκολα να μεταφερθούν για λίγες ώρες μέσα στο σπίτι με αντίστοιχα αποτελέσματα. Απλά τα 3 τελευταία μπορεί να θέλουν ένα μικρό χάδι από ώρα σε ώρα για να δώσουν την υπέροχη μυρωδιά τους!

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Πινάκες σε καμβά με καλοκαιρινά θέματα: Προσθέτοντας αξία στα δωμάτια των ξενοδοχείων, τα airbnbs και τα ενοικιαζόμενα!

Η διακόσμηση ενός δωματίου μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας καλής και μιας αξέχαστης…

22/04/2024

Επενδυση τοιχου με πηχάκια: Η νεα τάση διακόσμησης του 2024 που κατακλύζει το Pinterest!

Η επένδυση του τοίχου με panels απο 3D πηχάκια αποτελεί μια καινοτόμο και δημοφιλή λύση…

21/04/2024

24 Πέργκολες που θα σε κάνουν να μην ξαναμπείς σπίτι!

Ωραίοι είναι οι κήποι και τα μπαλκόνια, αλλά ο έντονος ήλιος σε εμποδίζει να τα…

12/04/2024

6 τρόποι να δώσεις φως σε ένα μικρό μπάνιο χωρίς παράθυρα!

Τα μικρά βοηθητικά μπάνια ή κάποια μπάνια που είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό μέρος της πολυκατοικίας,…

11/04/2024

7 τρόποι για να φρεσκάρεις την βεράντα ή τον κήπο σου για την Άνοιξη!

Μήπως κάθε φορά που βγαίνεις στο μπαλκόνι ή τον κήπο κοιτάς αριστερά δεξιά χωρίς να…

10/04/2024

10 εύκολοι τρόποι να φρεσκάρεις το σπίτι σου για την Άνοιξη!

Καθώς οι μέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν και ο χειμώνας δίνει την θέση του στην άνοιξη,…

09/04/2024