ΜΠΑΝΙΟ

9 Μοντέρνοι τρόποι να ντύσεις το μπάνιο σου με μάρμαρο!

Ένα από τα πιο κοινά αλλά ταυτόχρονα από τα πιο πολυτελή υλικά είναι και πάλι στην μόδα, μετά από δύο δεκαετίες κατά τις οποίες χαρακτηριζόταν «βαρύ» διακοσμητικά!

Πλέον οι ιδέες για να εντάξεις το μάρμαρο στην διακόσμηση του σπιτιού σου είναι έτη φωτός μακριά από λογικές νεοπλουτισμού, με βαθιά καλαίσθητες ιδέες να έχουν πάρει την θέση τους.

Οι αρχιτέκτονες Teresa Sarminto και Nicolas Tovo, σχεδίασαν αυτόν τον νιπτήρα από μάρμαρο Carrara με κάθε λεπτομέρεια για το σπίτι τους. Ο νιπτήρας είναι ορθογώνιος χαρίζοντας ένα λιτό αλλά πολυτελές ύφος και περιστοιχίζεται από μεγαλύτερα κομμάτια μαρμάρου για τα νερά. Οι τοίχοι έχουν επενδυθεί με βραζιλιάνικο πεύκο και κυπαρίσσι, αν και ο συνδυασμός μάρμαρο με κυπαρίσσι μπορεί να φαίνεται κάπως περίεργος στους φίλους του περιοδικού μας…

Η γυαλιστερή και λεία υφή του μαρμάρου μπορεί να χαρίσει λάμψη στο μπάνιο σου, με τον ίδιο τρόπο που τραβάει τα βλέμματα σε πάγκους κουζίνας ή τον χώρο πίσω από τον νιπτήρα και τον φούρνο. Στην Ελλάδα υπάρχει μια αγάπη αιώνων για το μάρμαρο, που διατηρήθηκε χάρη στην παραδοσιακή διακόσμηση των περασμένων ετών. Οι 9 Μοντέρνοι τρόποι να ντύσεις το μπάνιο σου με μάρμαρο είναι μπροστά σου για να συνεχίσεις μια παράδοση χιλιετιών!


Το πιο πολυτελές μάρμαρο του κόσμου είναι ξανά στο επίκεντρο του αφιερώματος, σε ένα μπάνιο σχεδόν αποκλειστικά καλυμμένο από μάρμαρο Carrara. Το πάτωμα, οι τοίχοι ακόμα και το εξωτερικό της μπανιέρας έχουν καλυφθεί από το πολυτελές μάρμαρο. Η εναλλαγή βρίσκεται στα μεγέθη με μεγάλα πλακάκια στο πάτωμα, πλακίδια ρωμαϊκού τύπου στους τοίχους και πιο μικρά κάθετα πλακίδια για την μπανιέρα, λόγω των καμπυλών.


Ένα εξαιρετικής απόχρωσης μάρμαρο κοσμεί ένα σπίτι στο Mexico City. Η μεγάλη ποσότητα φυσικού φωτός, η εισαγωγή του ξύλου και του καθρέφτη, καθώς και ο μεγάλος χώρος βοηθούν τα μάτια του παρατηρητή, ώστε να μην κουραστούν. Η απόχρωση είναι απλά τέλεια.

[uc_layout id=20130 title=”Polihome-epiplo-mpanioy” ]

 


Παραδοσιακά μαρμάρινα πλακάκια έχουν τοποθετηθεί σε αυτό το πάτωμα, με τεχνοτροπία ψαροκόκκαλο (πολυτέλεια στην πολυτέλεια δηλαδή). Το χαλί σπάει με τον καλύτερο τρόπο την μονοχρωματική παλέτα, την ώρα που το μάρμαρο επαναλαμβάνεται στον μοντέρνο νιπτήρα, χαρίζοντας διακόσμηση σε επίπεδα. Όλες οι λεπτομέρειες του νιπτήρα, από το γυάλινο ράφι και τα διακοσμητικά κάτω, μέχρι τον δίσκο και τις μπαταρίες είναι ονειρικές.


Σε ένα σπίτι έξω από την Μελβούρνη το μαύρο γκρι μάρμαρο ξεκινά από την κουζίνα και ακολουθεί επεκτατική πολιτική μέχρι το μπάνιο, ενώνοντας τους χώρους αισθητικά! Ο ασύμμετρος νιπτήρας χαρίζει μια μοντέρνα οπτική στον χώρο, ενώ επιλέχθηκε γυάλινη πόρτα στο ντους για να μην σκοτεινιάσει το δωμάτιο. Ο καθρέφτης αποτελεί μια εξαιρετική λεπτομέρεια, όπως και το χτιστό μπάνιο που χρησιμεύει και ως πάγκος.

[uc_layout id=20132 title=”Sticky-tapetsaria-marmaro-mavro” ]

 


Ένα δωμάτιο ομορφιάς σε ένα ιστορικό σπίτι του 1890 στο Manhattan περιλαμβάνει πέρα από το μαρμάρινο πάτωμα και το μαρμάρινο τζάκι, μια σπάνια αμερικάνικη…γούρνα για να πλένει ο ιδιοκτήτης ρούχα στο χέρι! Μοιάζει έτσι, ειδικά αν θέλουμε να κάνουμε λίγο ανάλαφρο το ύφος, αλλά πρόκειται για επικλινή νιπτήρα με πάγκο. Η μοντέρνα μπαταρία είναι πολύ έξυπνη προσθήκη αντίθεση αντί για κάποιον μπρονζέ που θα περιμέναμε. Το μεγάλο παράθυρο χαρίζει αρκετό φως στο μπάνιο του πρώτου ορόφου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και πιο σκούρας απόχρωσης μάρμαρο.

 


Σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο των 37 τετραγωνικών μέτρων, το μικρό μπάνιο αποτέλεσε την πολυτελή γωνία του σπιτιού! Επιλέχθηκε μάρμαρο με υφή το οποίο έχει χαραχθεί με οριζόντιες ρίγες. Το χτιστό ράφι είναι όμορφο, αλλά ο χτιστός αποθηκευτικός χώρος είναι εντυπωσιακός!


Σχεδιάζοντας το δικό του σπίτι με περιορισμένο budget, ο αρχιτέκτονας Michael O’Sullivan περιέλαβε πράσινο κινέζικο μάρμαρο για το μοναδικό μπάνιο του σπιτιού. Ο στενός κάθετος φωταγωγός είναι πολύ όμορφος, ενώ έχει σχεδιαστεί άλλο ένα παράθυρο που δεν φαίνεται. Η επικλινής τριγωνική μπανιέρα είναι πανέμορφη και εισάγει ακόμα ένα γεωμετρικό σχήμα.

Η πιο οικονομική και έξυπνη λύση: Αυτοκόλλητη ταπετσαρία Μάρμαρο! Ζήτησε να στην πλαστικοποιήσουν και είναι κατάλληλη για να μεταμορφώσει το μπάνιο σου! Θα βρεις πολλά σχέδια εδώ!


Σε ένα σπίτι με την πλειονότητα των υλικών από ξύλο, το μπάνιο έχει ντυθεί με μάρμαρο τριών διαφορετικών αποχρώσεων με λευκό μάρμαρο στους δύο τοίχους, γκρι στο πάτωμα και μαύρο στους άλλους δύο τοίχους και τον πάγκο. Πολύ όμορφη η μπανιέρα ελεύθερης εγκατάστασης, ενώ λατρέψαμε τα σύγχρονα μινιμαλιστικά μοτίβα από τις φλέβες των μαρμάρων που όμως εγχαράχθηκαν (δεν είναι φυσικές). Δραματικό στυλ και έντονη αντίθεση.

Όπως μπορείς πολύ εύκολα να δεις, αν έχεις την άνεση να επενδύσεις το τζάκι με μάρμαρο, ακόμα και λίγο πιο ακριβό από τις βασικές επιλογές, μπορείς να κάνεις θαύματα. Θα σε αφήσουμε με όμορφα μπάνια και ιδέες με μάρμαρο!

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Δημιουργία εξυπνου σπιτιού: Διάβασε έναν οδηγό για αρχάριους!

Η έννοια του "έξυπνου σπιτιού" έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με την τεχνολογία…

18/05/2024

15 Εκπληκτικοί Φράχτες που σίγουρα θα ζηλέψουν οι γείτονες σου!

Και φυσικά οι γείτονες δεν θα ζηλέψουν μόνο, αλλά δεν θα μπορούν να δουν! Αυτή…

11/05/2024

11 κατασκευές που μπορείς να κάνεις στον κήπο σου σε ένα σαββατοκύριακο!

Η Άνοιξη είναι εδώ και ήρθε ο καιρός ο κήπος ή η αυλή σου να…

11/05/2024

Είναι η κηπουρική στον κήπο ή στο μπαλκόνι η καλύτερη ψυχοθεραπεία;

Βάλε τα γάντια και δες γιατί η κηπουρική είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία που θα μπορούσες…

11/05/2024

8 κορυφαίοι μικροί κήποι και εξωτερικοί χώροι!

Ο καθένας δουλεύει με αυτό που έχει και έτσι στην περίπτωσή μας σου παρουσιάζουμε μερικούς…

11/05/2024

Καλοκαιρινή Διακόσμηση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα!

Αν θέλεις να αναζωπυρώσεις την καλοκαιρινή ρομαντική σου διάθεση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα για εσωτερικούς…

11/05/2024