ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Τα ξύλινα πλέγματα εσωτερικών χώρων κάνουν μια απρόσμενη επιστροφή!

Πρόκειται για το lattice ή treillage το οποίο ουσιαστικά είναι ξύλινο πλέγμα, αν και δυσκολευόμαστε να το μεταφράσουμε ως καφασωτό εσωτερικού χώρου!

Πρόκειται για μια τεχνική διακόσμησης εσωτερικού χώρου που έγινε διάσημη από την Elsie de Wolfe, την πιο πρώτη Αμερικανίδα superstar σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων.


Η de Wolfe έχοντας επισκεφτεί την Γαλλία, είδε τα καφασωτά που κατασκεύαζαν από τις αρχές του 19ου αιώνα. Κατευθείαν τα ερωτεύτηκε και επιστρέφοντας στην Αμερική τα προώθησε στις αμερικάνικες επαύλεις του Νότου, αλλά και της υπόλοιπης Αμερικής. Αργότερα έφυγε από την μόδα γιατί θεωρήθηκε πολύ επίσημο και ξεχάστηκε…μέχρι σήμερα!


Είναι μια δύσκολη τεχνική που οφείλει εν μέρει την αναβίωση της στα τρισδιάστατα ανάγλυφα πάνελ. Αν γίνει όμως όπως εδώ από επαγγελματία διακοσμητή, το αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από κομψό και προσθέτει υφή στον χώρο. Παρά το γεγονός ότι προστέθηκε η ίδια απόχρωση στον τοίχο και στο καφασωτό, η διαφορά είναι εμφανής και δίνει άλλο αέρα, προσθέτοντας αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στην παλιά αυτή αίθουσα τσαγιού!


Αν αυτό το δωμάτιο ομορφιάς ήταν μεγαλύτερο η πανέμορφη αυτή φωτογραφία θα ήταν η κεντρική μας. Ο διακοσμητής Nathan Turner πέρασε μπλε-γκρι καφασωτό, πάνω από μπλε-γκρι τοίχο και τοποθέτησε ένα ανάγλυφο σετ κονσόλας-καθρέφτη στο ίδιο χρώμα, διακοσμώντας μονοχρωματικά. Η αντίθεση του χρώματος από τα διαφορετικά υλικά στα οποία περάστηκε είναι αρκετή.



Ένας παραδοσιακός χώρος σε σπίτι του Αμερικάνικου Νότου δίπλα στον κήπο, απέκτησε άλλο ενδιαφέρον όταν ντύθηκε με καφασωτό. Στους τοίχους πίσω από το καφασωτό έχει καθρέφτες, με αποτέλεσμα το μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.


Κατά την ανακαίνιση σπιτιού στην Νέα Ορλεάνη, ο ιδιοκτήτης προσέθεσε καφασωτό στην απόχρωση της ελιάς! Η χρήση animal print, τα έπιπλα, η κουπαστή και το παρκέ ισορρόπησαν κάπως την μεγάλη ποσότητα του πρασινοκίτρινου της ελιάς. Μαζί φυσικά με τον φυσικό φωτισμό.

[uc_layout id=18166 title=”Homemarkt-kanapes-mpez-trithesios”]

 


Ένα χωλ βίλας στις Μπαχάμες, απέκτησε καφασωτό σε μια πολύ όμορφη απόχρωση της μέντας. Τα ελαφρά βαμμένα πλακάκια σε off-white και μέντα, ακολούθησαν το μοτίβο της χρωματικής παλέτας. Δωμάτιο πλούσιο σε υφή και από τα πιο καλαίσθητα του αφιερώματος.


[uc_layout id=18386 title=”Polihome-kremasto-polyfwto-lefko” ]

 


Εδώ το καφασωτό έχει τοποθετηθεί σε μικρή ποσότητα σε λευκό χρώμα πάνω από πράσινους τοίχους. Μαζί με τις αποχρώσεις της μέντας, του μπλε, τις φτέρες και τα λουλούδια, δίνει την εντύπωση του εξωτερικού χώρου.


Όμορφη Arabesque αρχιτεκτονική επιλογή με καφασωτό, μεταξύ τεχνοτροπίας της Μαυριτανίας και του γειτονικού Μαρόκο που δίνει ένα υπέροχο bohemian και ethnic αποτέλεσμα. Το χρώμα της μέντας δένει εκπληκτικά τόσο με το καφέ, όσο και με το σμαραγδί της κονσόλας.

[uc_layout id=18380 title=”Pakketo-polythrona-ksylo-indonisias” ]


 


Σε άπταιστο αποικιακό στυλ , το καφασωτό απέκτησε το χρώμα του έβενου, συνοδευόμενο από animal prints, πανέμορφα ζωόμορφα σκαμπώ σε δεύτερο πλάνο, αποικιακά έπιπλα, χαλιά και ένα εξαιρετικά λεπτομερές άγαλμα Αφρικανού από ξύλο. Θα θύμιζε σκοτεινές εποχές της Βελγικής κατοχής του Κονγκό, αλλά τα διακοσμητικά και τα χαλιά προέρχονται από διαφορετικές χώρες.

[uc_layout id=18137 title=”Spitishop-xali-distressed-klassiko”]

 


Από το άσπρο-μαύρο, πάμε στο λευκό σε λευκό! Το ταβάνι, η ταπετσαρία του μέσα δωματίου και τα περισσότερα έπιπλα, διατηρούν το λευκό σε ισορροπία, ώστε να μην είναι εκτυφλωτικό. Τα δύο δωμάτια κάνουν μια μίξη σύγχρονου ρετρό και αληθινού vintage, αντίθεση φθηνού-ακριβού και σκούρου ανοιχτού. Ο τύπος του καφασωτού δε είναι απόλυτα μοντέρνος με γεωμετρικό στυλ.

[uc_layout id=18364 title=”Pakketo-karekla-ksylini-indonisias” ]


 


Σε ένα δωμάτιο με πλούσιο φυσικό φωτισμό και κάποια από τα καλύτερα φλοράλ πλακάκια που έχουμε δει φέτος, το καφασωτό βρίσκεται σε μεγάλο μέρος του δωματίου και το ταβάνι σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Το καφασωτό επιτείνει το αίσθημα ότι βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο, όπως τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα μεγάλα παράθυρα. Τα έπιπλα είναι καλοσυντηρημένα vintage (με πλάτες ιστό αράχνης!) και οι καμπύλες του χώρου δίνουν σπουδαίο δείγμα γεωμετρικής διακόσμησης.

[uc_layout id=18366 title=”Pakketo-trapezi-oval-whitewash” ]

 


Αυτό το στυλ μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εκπληκτικό σε σπίτια με μαξιμαλιστική προσέγγιση στην διακόσμηση, ιδιαίτερα λόγω της οπτικής λεπτομέρειας και των σκιάσεων που χαρίζουν τα καφασωτά σε εσωτερικό χώρο.


Τέλος βλέπουμε μια αίθουσα μουσικής που επιμελήθηκε η Elsie με το μοναδικό της τρόπο περίπου το 1920!


Ενημερωτικά, σε είδη κήπου μπορείς να βρεις προσφορές σε καφασωτά, ειδικά μετά το καλοκαίρι ή τον χειμώνα, να τα βάψεις, να τα κόψεις σε ξυλουργείο και να τα τοποθετήσεις με ούπα!

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Πινάκες σε καμβά με καλοκαιρινά θέματα: Προσθέτοντας αξία στα δωμάτια των ξενοδοχείων, τα airbnbs και τα ενοικιαζόμενα!

Η διακόσμηση ενός δωματίου μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας καλής και μιας αξέχαστης…

22/04/2024

Επενδυση τοιχου με πηχάκια: Η νεα τάση διακόσμησης του 2024 που κατακλύζει το Pinterest!

Η επένδυση του τοίχου με panels απο 3D πηχάκια αποτελεί μια καινοτόμο και δημοφιλή λύση…

21/04/2024

24 Πέργκολες που θα σε κάνουν να μην ξαναμπείς σπίτι!

Ωραίοι είναι οι κήποι και τα μπαλκόνια, αλλά ο έντονος ήλιος σε εμποδίζει να τα…

12/04/2024

6 τρόποι να δώσεις φως σε ένα μικρό μπάνιο χωρίς παράθυρα!

Τα μικρά βοηθητικά μπάνια ή κάποια μπάνια που είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό μέρος της πολυκατοικίας,…

11/04/2024

7 τρόποι για να φρεσκάρεις την βεράντα ή τον κήπο σου για την Άνοιξη!

Μήπως κάθε φορά που βγαίνεις στο μπαλκόνι ή τον κήπο κοιτάς αριστερά δεξιά χωρίς να…

10/04/2024

10 εύκολοι τρόποι να φρεσκάρεις το σπίτι σου για την Άνοιξη!

Καθώς οι μέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν και ο χειμώνας δίνει την θέση του στην άνοιξη,…

09/04/2024