ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

10 Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού…

…που θα σε βάλουν στο πνεύμα των γιορτών! Από μοντέρνες επιλογές μέχρι παραδοσιακές, βρήκαμε άλλες 10 ιδέες που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σου σε ένα θαύμα των γιορτών.

Χριστούγεννα είναι άλλωστε και δεν χρειάζεται να έχεις ένα τσούρμο παιδικές φωνούλες, για να περάσεις και εσύ αξέχαστες γιορτές! Οι επιλογές μας αυτή τη φορά είναι πιο στοχευμένες και έχουν επικεντρωθεί σε επιμέρους λεπτομέρειες διακόσμησης.

Αν ο μοντερνισμός και η φαντασία είναι ορολογίες που περιγράφουν τον χαρακτήρα σου, μπορείς πάντα να καταφύγεις σε κάτι τέτοιο. Εμείς θα συνεχίσουμε να σου προσφέρουμε πολλές εναλλακτικές, γιατί οφείλουμε να καλύψουμε όλες τις προτιμήσεις. Μπορείς να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι σε ένα πολυκατάστημα που διαθέτει ξυλεία ή να χρησιμοποιήσεις ένα όμορφο ξύλο από μπαμπού για κορμό.

Θα βρεις από παραδοσιακές χρωματικές παλέτες, βιομηχανικά σπίτια με μίξη χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με άλλα στοιχεία, μέχρι διακόσμηση τζακιού και ιδέες για χριστουγεννιάτικα στεφάνια. Οι 10 Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού είναι απλά το τρίτο μέρος των φετινών μας συμβουλών διακόσμησης και μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη θα σου έχουμε πει τα πάντα, ώστε να προχωρήσουμε στις ιδέες για ποτά, γλυκά και φαγητά!


Δώσε στον χώρο σου το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο στυλ με κόκκινη και πράσινη χρωματική παλέτα. Αγοράζοντας ένα αληθινό έλατο από 40 μέχρι 80 ευρώ (να περιμένεις άρθρο φροντίδας για τα έλατα), μπορείς όπως στην φωτογραφία να έχεις το καλύτερο δέντρο που μάλιστα δεν μαδάει συνέχεια! Συμπλήρωσε με ανοιχτό πράσινο, κεραμιδί και λίγες πιο πλούσιες αποχρώσεις του κόκκινου και το σαλόνι είναι έτοιμο.

[uc_layout id=19808 title=”Spitishop-kouverta-kanape”]


 


Αγόρασε έναν έτοιμο σκελετό για χριστουγεννιάτικο στεφάνι ή φτιάξε έναν με σύρμα από την αρχή και στόλισε με ανθεκτική πρασινάδα και κλαδιά που δεν θα χάσουν το χρώμα τους όσο περνούν οι μέρες. Ο ευκάλυπτος και οι φτέρες είναι αρκετά ανθεκτικές επιλογές, όπως και τα (λεπτά) κλαδιά ελιάς για να ντύσεις τον σκελετό του στεφανιού. Αυτές οι παστέλ αποχρώσεις του πράσινου ταιριάζουν σε κάθε σπίτι, ενώ μπορείς ανά σημεία να προσθέσεις κουκουνάρια. Εξαιρετική επιλογή για μονοχρωματική, σκανδιναβική ή παραδοσιακή διακόσμηση με ανοιχτόχρωμη παλέτα. Ολοκλήρωσε το στυλ, με χαλιά και ριχτάρια με ψεύτικες γούνες.

[uc_layout id=19428 title=”Mycasa-rixtari-gouna-gkri-anoixto”]

 


Δείγμα βιομηχανικής διακόσμησης που δεν άλλαξε τίποτα πλην της προσθήκης του δέντρου, μαζί με κάποια κόκκινα διακοσμητικά και μερικές μπάλες στον χώρο. Στο σαλόνι αυτό έχουμε μια πιο ροκ ματιά, όπου μπορείς να αναμείξεις τα εορταστικά με τα ροκ διακοσμητικά μέσα από το κόκκινο, το μπλε ή τα στρας που συνηθίζονται σε αυτό το είδος διακόσμησης. Ολοκλήρωσε με σοκολατάκια και κεράσματα και η διακόσμηση είναι έτοιμη.

[uc_layout id=20181 title=”Andreadis-kanapes-yfasmatinos-lefkos” ]


 


Μπορείς πάντα να στολίσεις το σαλόνι, το τζάκι ή τον τοίχο με χριστουγεννιάτικες κάρτες και να συμπληρώσεις με ρόδια, κλαδιά, κουκουνάρια και χριστουγεννιάτικα στεφάνια. Τοποθέτησε υφάσματα ή αντικείμενα για άνεση και χρησιμοποίησε λινάτσα, ξύλο και άλλα φυσικά υλικά για να δώσεις ένα πιο ζεστό ύφος.


Μια επιλογή είναι να κάνεις μια μίνι κατάληψη στην βιβλιοθήκη και να την μεταμορφώσεις σε εορταστική βιτρίνα! Σπιτάκια με κεράκια, καρουζέλ, όμορφα ρεσώ, αγγελάκια και άλλα πλάσματα του κόσμου των Χριστουγέννων θα βρουν την θέση τους στο σαλόνι σου. Ολοκλήρωσε την διακόσμηση με τον Άγιο Βασίλη και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι χάρτινες μπάλες είναι σε κάθε περίπτωση πολύ ταιριαστή και ανάλαφρη διακόσμηση.

[uc_layout id=20196 title=”Pakketo-vilviothiki-ksylo-fysiko” ]

 


Ένα μινιμαλιστικό δέντρο με χρυσές και χάλκινες μπάλες, είναι το πιο παραδοσιακό χαρακτηριστικό Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης που θα βρεις σε αυτό το σαλόνι. Μετά ανέλαβε η πιο κομψή διακόσμηση με μια πλειάδα από κηροπήγια σε χάλκινες και ροζ χρυσές αποχρώσεις. ‘Εκεί μπαίνει η παρουσία του καθρέφτη και τις διπλασιάζει, σκορπίζοντας φως και λάμψη παντού. Φυσικά η μπορντώ απόχρωση του τοίχου κολακεύει το χάλκινο και το ροζ χρυσό όσο ελάχιστα πράγματα. Το ίδιο καταφέρνει και η εμπριμέ και η Dusty Pink βελούδινη καρέκλα και το σκούρο ξύλο.


[uc_layout id=20184 title=”Pakketo-polythrona-emprime”]


Σε αυτή την φωτογραφία μας, όλη η Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση βρίσκεται στο ράφι του τζακιού. Καταλαβαίνουμε πλήρως πως μια μεγάλη ομάδα παθιασμένων διακοσμητών, θέλει να λαμβάνει τις αποφάσεις διακόσμησης, χωρίς να πιέζεται από τα χρονικά όρια ή την εποχιακή διακόσμηση όπως την αντιλαμβάνονται οι πολλοί. Αυτό είναι κάτι το απόλυτα θεμιτό, ειδικά αν δεν πρόκειται να φιλοξενήσεις παιδιά, που θα έπρεπε να κάνεις 1-2 παραχωρήσεις εις βάρος του στυλ σου χάριν εορτών.


Άλλη μια περίπτωση απλής διακόσμησης με γιρλάντα στην βιτρίνα, λουλούδια στο τραπεζάκι του σαλονιού και ένας δίσκος με σαμπάνια και σοκολατάκια είναι όλη η διακόσμηση, μαζί με λίγα ρεσώ. Αντίστοιχη περίπτωση όπου ο διακοσμητής ήθελε να κρατήσει το δικό του στυλ.


Επέλεξε χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια σε ζεστή απόχρωση και στόλισε το δέντρο με χρυσές, λευκές και ασημένιες μπάλες. Αν έχεις τζάκι, προτίμησε να τοποθετήσεις το δέντρο κοντά (και πλάγια) σε αυτό, μαζί με κεριά στο ράφι του τζακιού ή το βοηθητικό τραπεζάκι. Συμπλήρωσε με αποχρώσεις του ξύλου, του μαύρου και του λευκού και τύλιξε τα δώρα με μεταλλικό χαρτί περιτυλίγματος. Δώσε λάμψη και χαρά στο σαλόνι σου!


Όπως σου υποσχεθήκαμε θα συνεχίσουμε δυναμικά με τις επιλογές Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης, για να έχεις όλες τις επιλογές σου ανοιχτές. Θα σε αφήσουμε με σχετικά άρθρα για Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση!

Share

Πρόσφατα Άρθρα

15 Ιδέες για τα καλύτερα πρωτομαγιάτικα στεφάνια (που δεν χρειάζεται να είναι στεφάνια)!

Η πρωτομαγιά πλησιάζει και ένα όμορφο μαγιάτικο στεφάνι που θα διακοσμήσει την πόρτα σου, το…

04/05/2024

Φτιάξε υπέροχα πασχαλινά αυγά ντεκουπάζ από χαρτοπετσέτες!

Σε ποιόν δεν αρέσει να βάφει πασχαλινά αυγά; Χρώματα παντού, στις κατσαρόλες, σε σκεύη, μυρωδιά…

02/05/2024

Εντυπωσιακό βάψιμο αυγών με φυσικό τρόπο! Φτιάξε φυτικές βαφές πανεύκολα σπίτι σου!

Πλησιάζει η μέρα που θα τηρήσουμε το πασχαλινό έθιμο για το βάψιμο των αυγών. Οπότε…

01/05/2024

Πασχαλινά αυγά DIY Emoji για να τρελαθούν όλοι!

Τα Emoji είναι αυτές οι απολύτως χαριτωμένες φατσούλες (emoticons), που έχουν κατακλείσει την αγορά και…

29/04/2024

Πινάκες σε καμβά με καλοκαιρινά θέματα: Προσθέτοντας αξία στα δωμάτια των ξενοδοχείων, τα airbnbs και τα ενοικιαζόμενα!

Η διακόσμηση ενός δωματίου μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας καλής και μιας αξέχαστης…

22/04/2024

Επενδυση τοιχου με πηχάκια: Η νεα τάση διακόσμησης του 2024 που κατακλύζει το Pinterest!

Η επένδυση του τοίχου με panels απο 3D πηχάκια αποτελεί μια καινοτόμο και δημοφιλή λύση…

21/04/2024