5 Έξυπνοι τρόποι για εξοικονόμηση χώρου!

Στα περισσότερα σπίτια, ανεξάρτητα από το πόσο μικρά ή μεγάλα είναι, υπάρχει πάντα η ανάγκη για περισσότερο χώρο, ο οποίος θα μας κάνει τόσο εμάς όσο και τους φιλοξενούμενους μας  να νιώσουμε πιο άνετα. Παρακάτω θα βρείτε 5 απλούς και  ομολογουμένως έξυπνους τρόπους για κάθε χώρο του σπιτιού σας ξεχωριστά .

1. Το άνοιγμα  της εισόδου σας: Η πρώτη περιοχή του σπιτιού σας  που καλωσορίζει τους επισκέπτες  και ολόκληρη την οικογένεια θα πρέπει αφενός να είναι λειτουργική και αφετέρου ευρύχωρη μιας και ερχόμενοι από έξω σε κανέναν δεν θα άρεσε να νιώσει πως πνίγεται σε έναν μικρό χώρο. Απ’ την άλλη βέβαια πολλοί επιλέγουν να αφήσουν τον συγκεκριμένο χώρο τελείως κενό ξεχνώντας όμως πως η είσοδος μας είναι και η πρώτη εντύπωση για το σπίτι μας. Δοκιμάστε να βάλετε στην πλαϊνή πλευρά της εισόδου έναν επίπεδο πάγκο στο οποίο μπαίνοντας θα μπορείτε να ακουμπήσετε τα κλειδιά σας ή την τσάντα σας. Ακριβώς από πάνω μικρά κρεμαστράκια στα οποία θα μπορείτε να κρεμάτε μπουφάν ή ζακέτες.  Απ την δίπλα πλευρά  δυο με τρία μικρά επιτοίχια  ράφια μπορούν να φιλοξενήσουν όλα σας τα μπιχλιμπίδια και ακριβώς από πάνω ένας μεγάλος καθρέφτης θα δώσει βάθος και ευρυχωρία αντανακλώντας το υπόλοιπο του σπιτιού σας.

2. Κάνετε την κουζίνα σας εύκολη στο μαγείρεμα: Η κουζίνα είναι το πιο πολυσύχναστο δωμάτιο ολόκληρου του σπιτιού σας  γι αυτό επιβάλλετε  να είναι λειτουργικό, φιλικό και ευχάριστο ώστε να φτιάξετε τα γεύματα και τα σνακ για τους αγαπημένους σας.. Μεγιστοποιήστε τον χώρο σας τοποθετώντας κάθετα  ντουλάπια, διοργανωτές συρταριών και δοχεία αποθήκευσης τροφίμων. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα παλαιών τροφίμων η μισογεμάτων κουτιών και τοποθετήστε τα μαγειρικά σας σκεύη το ένα μέσα στο άλλο.

3. Ποιος είπε πως στο μπάνιο δεν υπάρχει αρκετός χώρος? Εχετε σκεφτεί μια κρεμάστρα πίσω από την πόρτα? Μια ραφιέρα πάνω από την τουαλέτα? Καλάθια η επιπλέον ντουλάπια κάτω από τον νεροχύτη? Όλα αυτά μαζί μπορούν να φιλοξενήσουν από άπλυτα ρούχα μέχρι κρέμες προσώπου και σώματος, προιόντα μαγικιάζ, κοσμήματα, χτένες βούρτσες και κάθε λογής αξεσουάρ.


4. Το παιδικό δωμάτιο δεν είναι μόνο για ύπνο:  Είτε το παιδί σας είναι νεογέννητο είτε έφηβος  το δωμάτιο τους θα πρέπει να είναι αντανάκλαση των ονείρων τους, αλλά συγχρόνως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μελέτη αλλά και παιχνίδι. Αποφύγετε πίνακες και έντονα χρώματα στους τοίχους που δίνουν την αίσθηση ενός γεμάτου χώρου. Προτιμήστε να δώσετε χρώμα με αυτοκόλλητα τοίχου ή με χρωματιστά πλαστικά κουτιά αποθήκευσης που χρησιμεύουν επίσης στο να κρατήσετε τακτοποιημένα όλα τα παιχνίδια.

5. Αξιοποιήστε στο έπακρο το υπνοδωμάτιο σας: Κάθε υπνοδωμάτιο στο σπίτι σας πρέπει να είναι ένα καταφύγιο από τον κόσμο και ένα μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε το βράδυ και να ξυπνήσετε ανανεωμένοι το πρωί. Μεγιστοποιήστε τον χώρο στην κρεβατοκάμαρά σας, χρησιμοποιώντας τις ντουλάπες και τα συρτάρια σας σωστά! Κρατήστε τα μη εποχιακά ρούχα σε underbed δοχεία αποθήκευσης και αφήστε τους διοργανωτές συρταριών να κάνουν όλη την δουλειά για εσάς. Η πρακτική και λειτουργική οργάνωση των ρούχων σας είναι το παν για μια ευρύχωρη κρεβατοκάμαρα.

 

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Πινάκες σε καμβά με καλοκαιρινά θέματα: Προσθέτοντας αξία στα δωμάτια των ξενοδοχείων, τα airbnbs και τα ενοικιαζόμενα!

Η διακόσμηση ενός δωματίου μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας καλής και μιας αξέχαστης…

22/04/2024

Επενδυση τοιχου με πηχάκια: Η νεα τάση διακόσμησης του 2024 που κατακλύζει το Pinterest!

Η επένδυση του τοίχου με panels απο 3D πηχάκια αποτελεί μια καινοτόμο και δημοφιλή λύση…

21/04/2024

24 Πέργκολες που θα σε κάνουν να μην ξαναμπείς σπίτι!

Ωραίοι είναι οι κήποι και τα μπαλκόνια, αλλά ο έντονος ήλιος σε εμποδίζει να τα…

12/04/2024

6 τρόποι να δώσεις φως σε ένα μικρό μπάνιο χωρίς παράθυρα!

Τα μικρά βοηθητικά μπάνια ή κάποια μπάνια που είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό μέρος της πολυκατοικίας,…

11/04/2024

7 τρόποι για να φρεσκάρεις την βεράντα ή τον κήπο σου για την Άνοιξη!

Μήπως κάθε φορά που βγαίνεις στο μπαλκόνι ή τον κήπο κοιτάς αριστερά δεξιά χωρίς να…

10/04/2024

10 εύκολοι τρόποι να φρεσκάρεις το σπίτι σου για την Άνοιξη!

Καθώς οι μέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν και ο χειμώνας δίνει την θέση του στην άνοιξη,…

09/04/2024