ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

11 Ιδιοφυείς λύσεις αποθήκευσης και διακόσμησης κάτω από τις σκάλες!

Ο χώρος κάτω από τις σκάλες είναι μια κλασσική περίπτωση χαμένου χώρου. Αυτοί οι αρχιτέκτονες και οι διακοσμητές αποφάσισαν να τον αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο!

Είναι σχεδόν αστείο να ασχολούμαστε με ένα θέμα και μετά να βρίσκουμε νέες φωτογραφίες (και ιδέες) ακόμα καλύτερες! Αυτό είναι το δώρο της δουλειάς μας και της δουλειάς των διακοσμητών, καθώς κάθε έξυπνη ιδέα μπορεί να εμπνεύσει και να αποτελέσει το εφαλτήριο για κάποιον άλλο να πάει την ιδέα ένα βήμα παραπέρα.

 Χώρος αποθήκευσης για ποδήλατα κάτω από τις σκάλες. Έχουν τοποθετηθεί ειδικές βάσεις τοποθέτησης, με αποτέλεσμα να πιάνουν τον ελάχιστο δυνατό χώρο, χωρίς να φαίνονται παρατημένα πρόχειρα.

Οι περισσότεροι διακοσμητές και αρχιτέκτονες αγνοούν τον χώρο αυτό και δίνουν βάση στους υπόλοιπους χώρους, όμως αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που κάποιοι συνάδελφοί τους διαπρέπουν. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 11 περιπτώσεις όπου οι σκάλες δεν έχουν απλά διαδικαστικό ρόλο πηγαίνοντας τον χρήστη από το σημείο Α στο σημείο Β!

Κήπος κάτω από τις σκάλες


Αν δεν διαθέτεις εξωτερικό κήπο ή αν απλά λατρεύεις το πράσινο, η κατασκευή κήπων κάτω από τις σκάλες είναι το επόμενο μεγάλο trend. Παρατηρώντας ολοένα αυξανόμενες προτάσεις για αντίστοιχους κήπους, διαλέξαμε τον εικονιζόμενο ζεν κήπο με βότσαλα και αληθινά ανθεκτικά φυτά. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι διατηρείς τα φυτά σε ένα σημείο από το να τα διασκορπίζεις σε όλο το σπίτι. Ιδανικό για μινιμαλιστική διακόσμηση.


Βιβλιοθήκη κάτω από τις σκάλες


Σαφώς και ο αρχιτέκτονας δεν ανακάλυψε την σχάση του ατόμου, αλλά ο τρόπος που κατασκεύασε την βιβλιοθήκη και η διχρωμία, δίνουν εξαιρετικό στυλ στον χώρο. Άλλες εναλλακτικές είναι να τοποθετήσεις διακοσμητικά, παιδικά παιχνίδια ή επιτραπέζια!

Ο μπουφές μπαρ


Ένας ρετρό μπουφές σε mid-century στυλ, αποτελεί το mini μπαρ κάτω από τις σκάλες σε ένα loft στην Βραζιλία. Στην περίπτωση που δεν μπορείς να βρεις ένα τόσο μοναδικό κομμάτι, ακόμα και ένα τραπεζάκι των 10 ευρώ ή μια ιδιοκατασκευή με ντουλαπάκια κύβους βαμμένα στο χρώμα που θες, θα κάνει την ίδια δουλειά με τον καλύτερο τρόπο.

Display στον τοίχο


Μια βιβλιοθήκη-βιτρίνα βρίσκεται μπροστά από την σκάλα και ο τοίχος έχει επενδυθεί με πέτρα. Ο τοίχος-βιτρίνα διαθέτει βιβλία και διακοσμητικά, καθώς και φωτισμό για ανάδειξη των αντικειμένων. Το γεγονός πως η βιτρίνα ξεκινάει από αυτό τον όροφο και ανεβαίνει μέχρι τον πάνω, του δίνει μοναδικό στυλ.

Γραφείο κάτω από τις σκάλες


Για τις μέρες που πρέπει να εργαστείς από το σπίτι ή αν εργάζεσαι σε σταθερή βάση από το σπίτι, ο χώρος κάτω από τις σκάλες μπορεί να μετατραπεί σε ένα σούπερ λειτουργικό γραφείο. Χωράει όλο τον εξοπλισμό σου, χώρο για βιβλία ή ντοσιέ και θα είσαι περισσότερο άνετα παρά στριμωγμένα.


Άλλη μια ντουλάπα παρακαλώ!


Αν δεν σου φτάνουν οι ντουλάπες, ο χώρος κάτω από τις σκάλες μπορεί να αποτελέσει ιδανικό χώρο αποθήκευσης. Έχουμε δει πολλά συρτάρια και ντουλάπες κάτω από τις σκάλες, όμως εδώ ο χώρος αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν φτιάξεις κάτι αντίστοιχο, να αποθηκεύσεις τα ρούχα και τις τσάντες που χρησιμοποιείς πιο συχνά.

Μικρό δωμάτιο ομορφιάς


Για ποιο λόγο να υποχρεούνται όσοι έρχονται στο σπίτι σου να πηγαίνουν στο μπάνιο της κρεβατοκάμαρας; Αυτό το μικρό μπάνιο επισκεπτών είναι μια πολύ καλή ιδέα, καθώς έχουμε εκπληκτική αξιοποίηση του κενού χώρου, με πολύ μεγάλο διακοσμητικό αντίκτυπο!

 

 

Βιβλία και άλλα βιβλία!


Αν το σπίτι σου κατακλύζεται από βιβλία που δεν μπορείς να αποχωριστείς, αυτή η μεγάλη βιβλιοθήκη έχει δημιουργηθεί από έτοιμα ράφια και έχει τοποθετηθεί στο προφίλ της σκάλας. Το γεγονός ότι βρίσκεται δίπλα από καναπέ δημιουργεί τον τέλειο χώρο για να τοποθετήσεις εκεί τα αγαπημένα σου βιβλία.

 

 

Εδώ βλέπεις ένα ψυγείο κρασιών κάτω από τις σκάλες. Αποτελεί εδώ και δύο χρόνια μια διαρκώς εξελισσόμενη ιδέα για την καλύτερη αξιοποίηση των χώρων αυτών.


Ώρα για τέχνη


Αν σου αρέσει η τέχνη, ο χώρος κάτω από τις σκάλες μπορεί να αποτελέσει την πιο απροσδόκητη ιδέα για διακόσμηση κάτω από τις σκάλες.

Ταυτόχρονα θα σου γλιτώσει πολύτιμο χρόνο από ιδιοκατασκευές και πολύπλοκες εργασίες. Μίνιμουμ κόπος με το μεγαλύτερο διακοσμητικό αντίκτυπο.

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Πινάκες σε καμβά με καλοκαιρινά θέματα: Προσθέτοντας αξία στα δωμάτια των ξενοδοχείων, τα airbnbs και τα ενοικιαζόμενα!

Η διακόσμηση ενός δωματίου μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας καλής και μιας αξέχαστης…

22/04/2024

Επενδυση τοιχου με πηχάκια: Η νεα τάση διακόσμησης του 2024 που κατακλύζει το Pinterest!

Η επένδυση του τοίχου με panels απο 3D πηχάκια αποτελεί μια καινοτόμο και δημοφιλή λύση…

21/04/2024

24 Πέργκολες που θα σε κάνουν να μην ξαναμπείς σπίτι!

Ωραίοι είναι οι κήποι και τα μπαλκόνια, αλλά ο έντονος ήλιος σε εμποδίζει να τα…

12/04/2024

6 τρόποι να δώσεις φως σε ένα μικρό μπάνιο χωρίς παράθυρα!

Τα μικρά βοηθητικά μπάνια ή κάποια μπάνια που είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό μέρος της πολυκατοικίας,…

11/04/2024

7 τρόποι για να φρεσκάρεις την βεράντα ή τον κήπο σου για την Άνοιξη!

Μήπως κάθε φορά που βγαίνεις στο μπαλκόνι ή τον κήπο κοιτάς αριστερά δεξιά χωρίς να…

10/04/2024

10 εύκολοι τρόποι να φρεσκάρεις το σπίτι σου για την Άνοιξη!

Καθώς οι μέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν και ο χειμώνας δίνει την θέση του στην άνοιξη,…

09/04/2024