HOME TIPS

10+1 τρόποι να την βγάλεις καθαρή από τις ιώσεις και την γρίπη που κυκλοφορούν!

Οι ιώσεις θερίζουν, πολλοίι φίλοι και συγγενείς μας πέφτουν ήδη στο κρεβάτι για αρκετές ημέρες… Έτσι είπαμε να σας παρουσιάσουμε τους σωτήριους 10+1 τρόπους για να αποφύγετε τις ιώσεις που κυκλοφορούν εκεί έξω!

«Πες όχι στο αλκοόλ ναι…στην υγεία!»

Πέρα από τον δραματικό τίτλο διαφήμισης του ’80 για τα τροχαία ατυχήματα, το αλκοόλ επιβαρύνει το ανοσοποιητικό και επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου μας. Όταν σου λείπει ύπνος -ο καλύτερος γιατρός- είναι πιο πιθανόν να αρρωστήσεις. Συνεκδοχικά η κατανάλωση αλκοόλ διακόπτει τον ύπνο τύπου REM, ο οποίος είναι και ο πιο ευεργετικός τύπος ύπνου, κατά τον οποίο τω σώμα μας κάνει τις…επιδιορθώσεις του! Άρα σε εξάρσεις ιώσεων και κρυολογημάτων μετρίασε ή κόψε το αλκοόλ για λίγες μέρες.

Πιες τσάι

Πράσινο, μαύρο και τσάι του βουνού συγκεκριμένα με μέλι. Εάν πίνεις τσάι και ακόμα καλύτερα αναπνέεις πάνω από υδρατμούς, τα τριχίδια της μύτης διώχνουν τα μικρόβια πιο αποτελεσματικά (πρέπει να την φυσήξεις φυσικά μετά τις εισπνοές). Το λεμόνι είναι αντισηπτικό και αδυνατίζει τις βλέννες, ενώ το μέλι είναι αντιβακτηριακό.

Ώρα για τσάι με εντυπωσιακές τσαγιέρες!

Πρωτεΐνη γιατί χανόμαστε

Η διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνη αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό. Σε περιόδους έξαρσης γίνε φίλη με τα αυγά, τα ψάρια, το στραγγιστό γιαούρτι και τον πρωταθλητή της πρωτεΐνης το καβούρι!

Καθάρισε-προφύλαξε!

Καθάρισε το γραφείο σου με αντιβακτηριακό πανάκι και μην ανοίγεις με την παλάμη (αλλά με τον αγκώνα) ή καθάρισε χερούλια, πάτα τα κουμπιά του φωτοτυπικού ή του ασανσέρ με την γόμα ενός μολυβιού κ.ο.κ. Οι περισσότεροι ιοί επιβιώνουν σε μια επιφάνεια για 48 ώρες. Απέφυγε τους ψύκτες και τις κουπαστές σε σκαλιά που αγγίζουν εκατοντάδες χέρια ημερησίως.

Αντισηπτικό υγρό χεριών

Σας έχουμε ξαναγράψει για αυτά, προτιμήστε αυτά με την υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ που εξατμίζονται γρήγορα, είναι τα πιο αποτελεσματικά και δεν χρειάζεται να πλύνεις τα χέρια σου.

Ενυδάτωση, φρέσκοι χυμοί και ψευδάργυρος

Το νερό γενικά απομακρύνει τις τοξίνες από τα λεμφικά συστήματα. Σε περιόδους έξαρσης οι χυμοί και τα πράσινα smoothies είναι σωτήρια. Από την στιγμή δε που ελάχιστοι από μας καταναλώνουν την ημερήσια συνιστώμενη δόση φρούτων και λαχανικών, στίψτο να βρεις την υγειά σου! Ο ψευδάργυρος θα σε βοηθήσει να γίνεις γρηγορότερα καλά, αν υποπτεύεσαι ότι άρχισες να παίρνεις την κάτω βόλτα.

10+ Βότανα για κάθε σύμπτωμα!

Θεραπευτικό μασάζ!

Πως μπορεί ένα μασάζ να σου κάνει καλό; Το μασάζ λοιπόν, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, που με την σειρά της ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό καθώς θρέφει τα κύτταρα με ακόμα περισσότερο οξυγόνο και αίμα! Την ίδια στιγμή χαλαρώνεις, ξεχνάς το άγχος και έχεις μια πιο αισιόδοξη ψυχολογία που μόνο καλό κάνει σε περιόδους ιώσεων!

 Πως να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε προσωπικό ησυχαστήριο σε 5 απλά βήματα!

Ίδρωσε τα μικρόβια και τους ιούς μακριά!

Ο αθλητισμός ή οποιαδήποτε σωματική εργασία προκαλεί εφίδρωση, απομακρύνει τις τοξίνες και τα μικρόβια από το σώμα μας. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που οι αθλητές έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό, μαζί με την καλή κυκλοφορία του αίματος και την υψηλή απορρόφηση οξυγόνου. Για τους τεμπέληδες το ίδιο ευεργετική μπορεί να αποδειχθεί η σάουνα.

Μάζεψε ύπνο από όπου μπορείς!

Οι έρευνες δείχνουν πως συνολικά 7 με 8 ώρες την ημέρα είναι η αναγκαία ποσότητα ύπνου ώστε το σώμα μας να ενεργοποιεί την ανοσοποιητική δράση των λευκών αιμοσφαιρίων που επιτίθενται στους ιούς. Κοιμήσου σαν να μην υπάρχει αύριο!

 7 τρόποι για να κάνεις την κρεβατοκάμαρα σου, το πιο χαρούμενο δωμάτιο του σπιτιού!

Είναι η γρίπη στο τηλέφωνο!

Το κινητό μας. Έχουμε επίσης γράψει ότι το κινητό μας τηλέφωνο είναι ένα πάρτυ μικροβίων. Το ακουμπάς όπου βρεις και το χρησιμοποιείς με τα δάχτυλά σου που αγγίζουν δεκάδες πιθανώς μολυσμένες επιφάνειες. Μετά; Μετά μιλάς με κάποιον το τηλέφωνο και όλα τα μικρόβια καταλήγουν πάνω στο πρόσωπό σου! Καθάριζε το καθημερινά με αντιβακτηριακό πανάκι ειδικά σε περίοδο έξαρσης ιώσεων.

Μάτια-Μύτη-Στόμα

Αυτά είναι τα τρία μέρη του σώματός σου που δεν πρέπει να καμία περίπτωση να αγγίζεις με τα δάκτυλά σου όταν οι ιώσεις βγαίνουν παγανιά, αν δεν έχεις πλύνει τα χέρια σου πολύ καλά. Από εκεί οι ιοί μπαίνουν στο σώμα μας και καταλήγουν σε ιώσεις του άνω αναπνευστικού.

Βοήθεια, το σπίτι μου θέλει να με σκοτώσει!

Κάντο SHARE με όσους αγαπάς!

Share

Πρόσφατα Άρθρα

15 Εκπληκτικοί Φράχτες που σίγουρα θα ζηλέψουν οι γείτονες σου!

Και φυσικά οι γείτονες δεν θα ζηλέψουν μόνο, αλλά δεν θα μπορούν να δουν! Αυτή…

11/05/2024

11 κατασκευές που μπορείς να κάνεις στον κήπο σου σε ένα σαββατοκύριακο!

Η Άνοιξη είναι εδώ και ήρθε ο καιρός ο κήπος ή η αυλή σου να…

11/05/2024

Είναι η κηπουρική στον κήπο ή στο μπαλκόνι η καλύτερη ψυχοθεραπεία;

Βάλε τα γάντια και δες γιατί η κηπουρική είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία που θα μπορούσες…

11/05/2024

8 κορυφαίοι μικροί κήποι και εξωτερικοί χώροι!

Ο καθένας δουλεύει με αυτό που έχει και έτσι στην περίπτωσή μας σου παρουσιάζουμε μερικούς…

11/05/2024

Καλοκαιρινή Διακόσμηση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα!

Αν θέλεις να αναζωπυρώσεις την καλοκαιρινή ρομαντική σου διάθεση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα για εσωτερικούς…

11/05/2024

15 υπέροχες ιδέες για φράχτες και μάντρες!

Οι τοίχοι και οι φράχτες δεν είναι μόνο βασικό στοιχείο της ασφάλειας, αλλά κατέχουν και…

11/05/2024