ΜΙΚΡΟΙ ΧΩΡΟΙ

6 τρόποι για να προσθέσεις περισσότερα καθίσματα σε μικρό σαλόνι!

Όταν το ζητούμενο είναι να βρεις τρόπο και χώρο, ώστε να προσθέσεις έξτρα θέσεις σε μικρό σαλόνι, τότε χρειάζεται ιδέες για να αξιοποιήσεις κάθε διαθέσιμο εκατοστό.

Αν ζεις για να περιποιείσαι τους φίλους σου και θέλεις να έχεις πάντα κόσμο στο σπίτι σου, το μικρό σου σαλόνι μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη πρόκληση απέναντι σε αυτόν σου τον στόχο.


Δύο πουφ μπορούν να αποθηκευτούν άνετα κάτω από το τραπεζάκι του καφέ, λειτουργώντας χρηστικά και διακοσμητικά.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το πως θα χωρέσεις τον κόσμο που θέλεις στο σαλόνι σου και να υπάρχει ακόμα διάδρομος για να μετακινείστε χωρίς να ενοχλεί ο ένας τον άλλο. Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε παρακάτω.

Δύο καρέκλες με χαμηλή πλάτη μπροστά από την τηλεόραση


Ένα από τα δύσκολα ζητούμενα για τα πιο μικρά σαλόνια είναι που να προσθέσεις καθίσματα που να μην ενοχλούν στην τηλεόραση. Το σαλόνι της φωτογραφίας μας δίνει μια λύση. Καθώς η τηλεόραση έχει τοποθετηθεί στον τοίχο, σε μια άνετη θέση θέασης, δύο καρέκλες τοποθετήθηκαν μπροστά της ώστε όταν η τηλεόραση είναι κλειστή, να λειτουργούν ως σαλονάκι, ενώ αν θέλετε να δείτε κάποιο έργο οι καρέκλες μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε.

Έξτρα καθίσματα κάτω από το τραπεζάκι του καφέ


Αυτά τα χνουδωτά σκαμπό που δίνουν υφή κάτω από το διάφανο ακρυλικό τραπέζι, μπορούν ανά πάσα στιγμή να βγουν από εκεί και να χρησιμοποιηθούν. Το γεγονός ότι το τραπέζι είναι διάφανο από την μια κάνει το σαλόνι να φαίνεται μεγαλύτερο, την ίδια στιγμή που τα σκαμπό αποκτούν και φανερή διακοσμητική αξία.

Το τραπεζάκι είναι το κάθισμα!

Ένα ottoman ή κάποιος πάγκος που έχει ντυθεί με μαξιλάρια και ταπετσαρία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως τραπεζάκι σαλονιού όσο και ως καθιστικό. Απλά στην περίπτωση που η επιφάνεια δεν είναι επίπεδη όπως στην φωτογραφία, χρησιμοποίησε έναν δίσκο ως επιφάνεια για να ακουμπάς τον καφέ, τα ποτά σας και τα μικροαντικείμενα.

Κρύψτα κάτω από την κονσόλα


Αν στο σαλόνι ή την είσοδο του σπιτιού έχεις κονσόλα, στον χώρο από κάτω ανάλογα το ύψος, μπορείς να αποθηκεύσεις από χαμηλά σκαμπό μέχρι σκαμπό του μπαρ. Στην περίπτωσή μας τα σκαμπό χρησιμεύουν και ως αποθηκευτικός χώρος, καθώς εκεί έχουν τοποθετηθεί βιβλία.

Οι πολλές χρήσεις των υποποδίων


Τα υποπόδια και άλλα μικρά καρεκλάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως αυτό που υποδηλώνει το όνομά τους, είτε σαν μικρά καρεκλάκια. Στην περίπτωσή μας ορίζουν τον χώρο ανάμεσα στις λειτουργίες του ενιαίου χώρου, χωρίζοντας την τραπεζαρία από το καθιστικό. Ταυτόχρονα πιάνουν τον ελάχιστο δυνατό χώρο, ειδικά σε αντίθεση με 2 καρέκλες, 2 πολυθρόνες ή έναν διθέσιο καναπέ.

Δώσε διπλή χρήση στο σαλόνι σου


Εδώ έχουμε διπλή χρήση του σαλονιού, καθώς αντί για τραπεζάκι του καφέ, έχει τοποθετηθεί μια μικρή οβάλ τραπεζαρία με δύο καρέκλες. Το αρνητικό είναι ότι συνήθως οι καναπέδες είναι πολύ χαμηλοί για να έχουν τραπεζάκι φαγητού μπροστά τους, ενώ μπορεί να κόβουν την θέα προς την τηλεόραση.

Αυτή είναι μάλλον μια πρακτική λύση όταν έχεις περισσότερο κόσμο από όσο μπορείς να δεχθείς, παρά μια μόνιμη αλλαγή στην διακόσμηση!

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Δημιουργία εξυπνου σπιτιού: Διάβασε έναν οδηγό για αρχάριους!

Η έννοια του "έξυπνου σπιτιού" έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με την τεχνολογία…

18/05/2024

15 Εκπληκτικοί Φράχτες που σίγουρα θα ζηλέψουν οι γείτονες σου!

Και φυσικά οι γείτονες δεν θα ζηλέψουν μόνο, αλλά δεν θα μπορούν να δουν! Αυτή…

11/05/2024

11 κατασκευές που μπορείς να κάνεις στον κήπο σου σε ένα σαββατοκύριακο!

Η Άνοιξη είναι εδώ και ήρθε ο καιρός ο κήπος ή η αυλή σου να…

11/05/2024

Είναι η κηπουρική στον κήπο ή στο μπαλκόνι η καλύτερη ψυχοθεραπεία;

Βάλε τα γάντια και δες γιατί η κηπουρική είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία που θα μπορούσες…

11/05/2024

8 κορυφαίοι μικροί κήποι και εξωτερικοί χώροι!

Ο καθένας δουλεύει με αυτό που έχει και έτσι στην περίπτωσή μας σου παρουσιάζουμε μερικούς…

11/05/2024

Καλοκαιρινή Διακόσμηση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα!

Αν θέλεις να αναζωπυρώσεις την καλοκαιρινή ρομαντική σου διάθεση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα για εσωτερικούς…

11/05/2024