ΧΡΩΜΑΤΑ

Think different! Εντελώς διαφορετικές ιδέες για βάψιμο τοίχων!

Όσο και αν το λευκό, μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό καμβά για να διακοσμήσεις, σου έχουμε τουλάχιστον 8 λόγους για να βάψεις το δωμάτιο που θέλεις με περισσότερα από δύο χρώματα.

Οι ταπετσαρίες είναι πάντα στις επιλογές μας, αλλά από την στιγμή που κάποιες ιδέες είναι πολύ ιδιαίτερες το βάψιμο προηγείται στους τρόπους που θα προτιμήσουμε λόγω της ευελιξίας και των πολύπλοκων σχεδίων.

Κάδρο τοίχος, μέσα στο κάδρο, εντάσσεται στις οφθαλμαπάτες, ουσιαστικά πρόκειται για τρικ. Από μακριά δίνει την εντύπωση του κάδρου και όσο πλησιάζεις, βλέπεις ότι το τυρκουάζ πλαίσιο βρίσκεται στην είσοδο του δωματίου. Κεντραρίστηκε με το πραγματικό κάδρο για δυνατότερο αποτέλεσμα. 

Συνέχισε και βρες απολύτως απροσδόκητους τρόπους να δώσεις κάτι το διαφορετικό στον χώρο σου με περισσότερο από ένα χρώμα, από το να φτιάξεις οφθαλμαπάτες μέχρι να τονίσεις τον χώρο γύρω από ένα έπιπλο!

Βάψε γύρω από το ράφι

Θέλεις να τονίζεις ένα μικρό ράφι με κρυφή βάση στήριξης όπως στην φωτογραφία; Βρες ένα χαρούμενο χρώμα και κάντο όπως η Justina Blakeney με ένα λαμπερό χαρούμενο χρώμα, φτιάχνοντας ένα κύκλο ή το σχήμα που πιστεύεις ότι λειτουργεί διακοσμητικά.


Τόνισε την βιβλιοθήκη σου

Είτε είναι χτιστή η βιβλιοθήκη σου, είτε έπιπλο, μπορείς να βάψεις το κάτω μισό ή τον τοίχο γύρω, απλά για να δώσεις λίγο χρώμα στον χώρο. Το τυρκουάζ είναι έξτρα παιχνιδιάρικο χρώμα, κατάλληλο να δώσει ένταση!

Τόνισε μια γωνία από το πουθενά!

Πάρε χρώμα τοίχων και δημιούργησε μια ιδιαίτερη γωνία που εκμεταλλεύεται τις αρχιτεκτονικές ιδιοτροπίες του δωματίου. Έτσι τονίζεται η γωνία με το γκρι ανοιχτό, ενώ πάνω στο κρεμ κολλήθηκαν αυτοκόλλητα κυκλάκια για να δημιουργηθεί ένα όμορφο πουά μοτίβο. Το ότι δημιουργήθηκε σχήμα τραπεζίου, προσθέτει περισσότερο οπτικό ενδιαφέρον.

Διαχώρισε τις χρήσεις με χρώμα

Για διαμερίσματα ανοιχτού σχεδιασμού ή που απλά διαθέτουν πολυχρηστικά δωμάτια, το βάψιμο του τοίχου μπορεί να λειτουργήσει όπως τα χαλιά διαχωρίζοντας τις χρήσεις σε ένα μεγάλο χώρο. Έτσι σε ένα μεγάλο σαλόνι, μπορείς να διαχωρίσεις την τραπεζαρία από το καθιστικό, την κουζίνα από το σαλόνι εφόσον βρίσκονται σε ενιαίο χώρο κ.ο.κ. Εδώ το πλούσιο μπλε μαζί με το ροζ κάνουν την διαφορά, τονίζοντας τις αρχιτεκτονικές γραμμές.

Δημιούργησε μια γωνία παιχνιδιού

ΟΚ, ένα μωράκι δεν βρίσκεται στην κατάλληλη νοητική ηλικία να καταλάβει που μπορεί να παίξει και που όχι (δεν πρόκειται για αυτό), αλλά μια αντίστοιχη παρέμβαση, μπορεί να δημιουργήσει μια χαρούμενη γωνία, όπου αντιλαμβάνεται την διαφορά του χρώματος.


Εδώ δημιουργήθηκε στην γωνία ένα περίγραμμα παιδικού σπιτιού σε χαρούμενο χρώμα και σε συνδυασμό με το στρώμα και τα μαξιλάρια έγινε μια σούπερ γωνίτσα παιχνιδιού!

Κάνε μια οφθαλμαπάτη

Εδώ πήγαν ένα βήμα παραπέρα νιώθοντας εμπιστοσύνη στην ιδέα τους βάφοντας το μισό παράθυρο. Έτσι δημιούργησαν την αίσθηση ότι πέφτει εκεί ο ήλιος! Σε μινιμαλιστική διαρρύθμιση δωματίου, αντίστοιχα τρικ δίνουν χρώμα και ύφος.

Get it on the floor

Όπως έλεγε ένας παλιός στιχος hip-hop 15ετίας! Έδωσες αυτό το εκπληκτικό σχήμα τριγώνου στον τοίχο, γιατί να μην κατέβεις πιο χαμηλά; Φυσικά εδώ υπάρχει η ασφάλεια του παρκέ που είναι από μεγάλες σανίδες και απορροφούν μεγάλη ποσότητα χρώματος, με την άνεση ενός ασφαλούς βαψίματος.

Τι έχεις να ζηλέψεις από τον Rothko δηλαδή;

Ο καλλιτέχνης Ernst (παραλίγο Ernest) Caramelle, έφτιαξε τον τοίχο στο προσωπικό του ύφος.. Αυτό το είδος ζωγραφικής, μπορεί ως γεωμετρικό που είναι να θυμίζει λίγο σπίτι νεόπλουτων του 1995, αλλά η πραγματική του δύναμη είναι στα χρώματα τοίχων που πιάνουν στο πρώτο χέρι και αναδεικνύουν διαφορετικές νότες στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτή είναι η μοντέρνα τέχνη!


Share

Πρόσφατα Άρθρα

Πινάκες σε καμβά με καλοκαιρινά θέματα: Προσθέτοντας αξία στα δωμάτια των ξενοδοχείων, τα airbnbs και τα ενοικιαζόμενα!

Η διακόσμηση ενός δωματίου μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας καλής και μιας αξέχαστης…

22/04/2024

Επενδυση τοιχου με πηχάκια: Η νεα τάση διακόσμησης του 2024 που κατακλύζει το Pinterest!

Η επένδυση του τοίχου με panels απο 3D πηχάκια αποτελεί μια καινοτόμο και δημοφιλή λύση…

21/04/2024

24 Πέργκολες που θα σε κάνουν να μην ξαναμπείς σπίτι!

Ωραίοι είναι οι κήποι και τα μπαλκόνια, αλλά ο έντονος ήλιος σε εμποδίζει να τα…

12/04/2024

6 τρόποι να δώσεις φως σε ένα μικρό μπάνιο χωρίς παράθυρα!

Τα μικρά βοηθητικά μπάνια ή κάποια μπάνια που είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό μέρος της πολυκατοικίας,…

11/04/2024

7 τρόποι για να φρεσκάρεις την βεράντα ή τον κήπο σου για την Άνοιξη!

Μήπως κάθε φορά που βγαίνεις στο μπαλκόνι ή τον κήπο κοιτάς αριστερά δεξιά χωρίς να…

10/04/2024

10 εύκολοι τρόποι να φρεσκάρεις το σπίτι σου για την Άνοιξη!

Καθώς οι μέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν και ο χειμώνας δίνει την θέση του στην άνοιξη,…

09/04/2024